Ventspils pilsētas iedzīvotājiem pieejama palīdzības pakalpojuma kompleksa sistēma - “Drošības poga”, kas nodrošina neatliekamo palīdzību 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā personām, kurām vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī. Šo pakalpojumu sniedz biedrība “Latvijas Samariešu apvienība”.

Pakalpojums "Drošības poga" visu diennakti nodrošina nepārtrauktas saziņas iespējas personas dzīvesvietā, informatīvu atbalstu un palīdzību situācijās, ja nepieciešama palīdzība. Pakalpojums tiek nodrošināts,  izmantojot īpašu saziņas sistēmu – saziņas iekārtu un signālpogu, kas atrodas aprocē vai kulonā. Lai pakalpojums darbotos seniora dzīvesvietā, ir jābūt nodrošinātam stacionārajam vai mobilajam tālrunim, kā arī elektrības pieslēgumam.

“Drošības poga” ir ērta lietošanā – nepieciešamības gadījumā atliek tikai piespiest signālpogu un informēt par to, kas atgadījies. Palīdzības sniegšanai tiek nosūtīta “Latvijas Samariešu apvienības” izbraukuma brigāde vai iesaistīti operatīvie dienesti, piemēram, neatliekamā medicīniskā palīdzība, u.tt.

Pakalpojums ikdienā sniedz vairāk neatkarības un drošības, savukārt, tuviniekiem – sirdsmieru, zinot, ka nepieciešamības gadījumā tiks sniegta palīdzība.

Tiesības saņemt pašvaldības apmaksātu pakalpojumu ir atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem un atsevišķi dzīvojošām personām ar invaliditāti, kuru ienākumi uz katru mājsaimniecībā dzīvojošo personu pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz pašvaldības saistošajos noteikumos noteikto maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un kuriem nav Civillikumā noteikto likumīgo apgādnieku, izņemot gadījumus, kad tie nespēj apgādājamo aprūpēt objektīvu apstākļu dēļ: apgādnieki ir pensionāri vai personas ar invaliditāti, kuri veselības stāvokļa dēļ nespēj aprūpēt apgādājamo, ko apliecina ģimenes ārsta izziņa vai apgādnieki ir personas līdz 24 gadu vecumam, kuras turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika studējošie augstskolā.

Lai saņemtu "Drošības pogas" pakalpojumu, jāvēršas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Barons (Freiherr von ...) 02.02.2024, 11:39:00

    Manam ar ekš Muiž būt vaidziks.
    Kad pavisam švah Dūš pēc gudrib Dzērien brūķešan,tad būs pasaukt kād,kas aiziet uz Pagrab pakaļ pēc Al.Oder le aizbrauc pēc šķaidit Špirkt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: