Ziema turpinās ar puteņiem un biezu sniega kārtu. Vientuļie seniori un personas ar invaliditāti, kuras veselības stāvokļa dēļ, nespēj rūpēties par savam īpašumam pieguļošās, publiskā lietošanā nodotās pašvaldības teritorijas kopšanu, kā arī, ja viņu ģimenes locekļi nespēj palīdzēt tā apkopšanā, tad ir iespējams, atbilstoši pašvaldībā noteiktajām prasībām, saņemt ikmēneša pabalstu teritorijas kopšanai.

Pašvaldības sniegto ikmēneša pabalstu var saņemt tad, ja persona atbilst visiem zemāk minētajiem nosacījumiem:  
    1. ienākumi uz katru mājsaimniecībā dzīvojošu personu pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 527 eiro mēnesī;
    2. ja neviens no mājsaimniecības veselības stāvokļa dēļ nespēj kopt īpašumam piegulošo teritoriju;
    3. dzīvesvieta ir deklarēta un persona pastāvīgi dzīvo nekustamajā īpašumā, kuram nepieciešama piegulošās teritorijas kopšana;
    4. ja nevienam no mājsaimniecības nav Civillikumā noteikto apgādnieku (bērnu, mazbērnu), izņemot gadījumus:
    • ja likumīgie apgādnieki ir pensionāri vai personas ar invaliditāti, kuri veselības stāvokļa dēļ nespēj kopt nekustamajam īpašumam piegulošo teritoriju, ko apliecina ģimenes ārsta izziņa;
    • ja likumīgie apgādnieki ir personas līdz 24 gadu vecumam, kuras  turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika studējošie augstskolā.

Nekustamajam īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas kopšanas pabalsta apmērs tiek noteikts saskaņā ar pakalpojuma sniedzēja, kas noslēdzis līgumu ar Sociālo dienestu, noteikto izcenojumu.

Lai saņemtu pabalstu, palīdzības pieprasītājam Sociālajā dienestā ir jāuzraksta iesniegums un  jāiesniedz ģimenes ārsta izziņa, kas apliecina, ka persona veselības stāvokļa dēļ nav spējīga kopt īpašumam piegulošo teritoriju.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    Pareizais viedoklis 18.01.2024, 15:18:24

    kāpēc netiek visiem privātīpašniekiem maksāts par darbu, ko ir jāveic labiekārtošanas kombinātam?!

  • 0
    Kriska 19.01.2024, 11:42:07

    Vajdzētu tādiem noņemt pienākumu uzkopt to teritoriju. Savādāk sanāk , ka viņiem jāmeklē cilvēku, kurš to darīs, jo paši nav spējīgi. Vai tā īr palīdzība?

  • -1
    Tīna Tīna 19.01.2024, 11:48:00

    To sauc par lemberga režīmu.

  • -1
    indulis zērvens 19.01.2024, 16:40:17

    īstākais marazms ,laikam kursos gājāt krievijā.kāpēc man jātīra pilsētas teritorija ...palasi kas rakstīts Satversmē un darba likumā.par miļjoniem var pagarināt dzelsceļu līdz kalnam lai tūristiem būtu, no manas nodokļu naudas bet savas ielas negrib tīrīt,kāpec jāmaksā zemes un īpašuma nodoklis ,nemākiet saimniekot un tāpec visādas glupības izdomā

  • -1
    trakais oposums 19.01.2024, 19:17:18

    Vienreiz taču iegaumējiet,neapmaksāts piespiedu darbs ir nelikumīgs.

  • -1
    trakais oposums 19.01.2024, 19:34:22

    Pat vaukšķe Kristiāna par saviem komentāriem saņem kādu sīknaudiņu:)))

  • -1
    Janis Zvejnieks 19.01.2024, 20:20:13

    Komunalnikiem vajag aizbraukt uz Daugavpil pamacities.Vasara ,gar mans draudzens maj,nobrauc traktorins un noslauk.Ziema, nobrauc traktorins un noskure snieg.Un zalit vasara, ari pasvaldib noplauj uz sav zem:)))

  • -1
    All-cash 23.01.2024, 16:35:04

    Kamēr neapvienosieties, neuzgrūdīsiet kādu sabiedrisku kopu-organizāciju- kustību, tā arī mīcīsieties pa portālu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: