Sestdien, 3. februārī, plkst. 17.00 Pārventas bibliotēkā, notiks grupas “Shumilov Bor” koncerts “Kazaku līnija”, kurā izskanēs grupas trešā koncertprogramma, kas pilnībā veidota no kazaku folkloras.

Postroka grupa “Shumilov Bor” ir krievvalodīgs projekts no Latvijas, kas saglabā un attīsta kultūras tradīcijas, interesi par krievu folkloru un kazaku dziesmu, bagātinot savu daiļradi ar eksperimentiem dažādos mūzikas stilos. Grupa ir izdevusi divus mūzikas albumus, šobrīd tā strādā pie trešā. Koncerts Pārventas bibliotēkā ir pirmais no koncertu sērijas, kas tiks ierakstīts uz daudzkanālu pults uzstāšanās laikā un kļūs par materiālu grupas trešā albuma izdošanai.

Grupa dibināta 2017. gadā. To veido četri mūziķi tekstu autors, aranžētājs, ģitārists, vokālists, bijušais Rīgas Rokkluba dalībnieks Ivan Shumoff (Aleksandrs Ivanovs), tautas koru dalībnieks, krievu un kazaku folkloras vācējs un pētnieks, perkusionists, taustiņinstrumentālists Sergejs Masļeņņikovs, Viktors Topors (ģitāra, basģitāra, deklamēšana) un Andrejs Lazarevs (taustiņinstrumenti).

“Katrā tautasdziesmā ar senu vēsturi ir kaut kas no visām paaudzēm, kas to dziedājušas un nodevušas tālāk ne tikai galveno tās dzimšanas brīnumu, bet arī kaut kas tāds, kas nav pretrunā ar šo brīnumu, bet papildina to ar detaļu un nianšu daudzkrāsainību, lai kas tas būtu – daudzbalsība, intonācija, temps vai novirzes, kā arī mākslinieciskie stili un tendences. Viss, ko mēs darām, ir – cenšamies nodot šo vēsturisko perspektīvu, nevis no tās atraut. Un ja jūs jūtaties iekļauts šajā gadsimtiem senajā korī, tad jūsu pašu radošums kaut kā brīnumaini pievienojas šai nebeidzamajai prieka straumei,” norāda Ivan Shumoff.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: