Ceturtdien, 4. janvārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome atbalstīja slimnīcas plānoto investīciju projektu, kuras mērķis ir uzlabot Ventspils slimnīcas ambulatoro pakalpojumu sniegšanas infrastruktūru, kā arī atjaunot Ķirurģijas nodaļas telpas.

Projekta ietvaros tiek plānots izveidot Ambulatoro centru, tādā veidā nodalot stacionāro un ambulatoro pacientu plūsmu. Līdz ar to pacientiem būs iespēja ambulatoros pakalpojumus saņemt vienuviet slimnīcas pirmajā stāvā. Tāpat plānots iegādāties diagnostikas, sterilizācijas, operāciju, laboratorijas un citas medicīnas iekārtas un aprīkojumu.

Investīciju projekts sagatavots Eiropas Savienības Kohēzijas politikas programmas 2021. – 2027. gadam specifiskā atbalsta mērķa “Nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei un stiprināt veselības sistēmu, tostarp primārās veselības aprūpes noturību” pasākuma “Ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstība” ietvaros.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas plānotas 1,56 milj. eiro apmērā, no kuriem 1,3 milj. eiro ir piesaistītais ERAF finansējums, 87 tūkst. eiro – valsts budžeta finansējums un 156 tūkst. eiro – slimnīcas finansējums. Projekta īstenošana plānota no 2024. līdz 2026. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Kriska 05.01.2024, 16:55:46

    Tērē, investē naudu , labāk uzlabotu pieejamību . Paziņa stāstīja: bija nosūtījums uz rentgenu, Poliklīnika piedāvā pēc 10 dienām. Paziņa saka- man īr apdrošināšana. Atbilde bija - nu tad rīt.
    Tas nav ārstēšana, tas īr bizness visā tā nežēlīgā izpausmē. Vai ārsti īr dzirdējuši par Hipokrtātu un nodevuši zvērestu ?

  • -4
    Kristiāna 08.01.2024, 08:17:01

    Tu saproti, ka tagad sūdzies par to, ka personāls bija ieinteresēts, kā pacientam nodrošināt pakalpojumu bez viņa līdzmaksājuma. Iespējams, ka tas arī tika minēts sarunas daļā, ko jūs neminat. Iestādei ir pilnīgi vienalga vai viņiem pakalpojumu apmaksā valsts, apdrošinātājs vai pacients no savas kabatas. Tā naudiņa jau nekādi neatšķiras. Tas ko viņi dara - vienmēr piedāvā tuvākos valsts apmaksātos laikus, lai pacientam nebūtu no savas kabatas jāmaksā. Un, ja pacients saka, ka ir apdrošināšana, tad piedāvā tā saucamos maksas laikus, jo tad joprojām pacients nemaksās no savas kabatas, bet maksās apdrošinātājs.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 08.01.2024, 15:25:41

    Labdien!
    Paldies, ka dalījāties ar viedokli! Ventspils slimnīca valsts apmaksātu rentgena izmeklējumu pacientam nodrošina nākamajā darbdienā pēc pieraksta veikšanas. Lai pierakstītos uz izmeklējumu, aicinām zvanīt uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665.

  • 0
    Ventspils poliklīnika 09.01.2024, 11:44:45

    Labdien!
    Ventspils poliklīnikā valsts apmaksāts rentgena izmeklējums pieejams jau tajā pašā vai nākamajā darbadienā. Lai pieteiktos izmeklējumam, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: