Ceturtdien, 28.decembrī, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi pašvaldības SIA “ŪDEKA” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Izmaiņas kopumā paredz tarifu samazinājumu par 1 % jeb 2 centiem par kubikmetru.

Atbilstoši lēmumam jaunie tarifi Ventspilī stāsies spēkā 2024. gada 1.februārī. Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,93 eiro par kubikmetru, kanalizācijas pakalpojumu tarifs 1,32 eiro par kubikmetru, bet kopā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs būs 2,25 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Tāpat apstiprināts arī jauns notekūdeņu attīrīšanas tarifs, kas būs 0,65 eiro par kubikmetru.

Tarifu izmaiņas ir saistītas ar kredītu pamatsummas maksājumu un elektroenerģijas izmaksu samazinājumu. Tāpat izmaiņas tarifā ir saistītas ar dažādu pakalpojumu, materiālu un citu saimnieciskās darbības izmaksu pieaugumu, kā arī ar ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazināšanos. Neskatoties uz dažādām pieaugošajām izmaksām, ūdenssaimniecības uzņēmums “ŪDEKA” radis iespēja tarifu nedaudz samazināt. Galvenokārt tas kļuvis iespējams pateicoties īstenotajiem energoefektivitātes pasākumiem – pērn izbūvētajām divām saules paneļu stacijām teritorijā pie Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijas un Notekūdeņu attīrīšanas kompleksā, kā arī nomainītajām notekūdeņu pārsūknēšanas un attīrīšanas iekārtām.

Jaunie tarifi atainosies 2024. gada martā izrakstītajos rēķinos, norēķinoties par februārī saņemtajiem pakalpojumiem.

Plašāka informācija: www.sprk.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Karma 30.12.2023, 13:52:16

    Neaizmirstiet tā pavairāk pierakstīt ūdens patēriņa starpību, tad "ietaupījums" būs acīmredzamāks!

  • 0
    Doncarleone 31.12.2023, 09:25:51

    Un tur par skaitītāji ar attālināto nolasīšanu nelīdz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: