No 28. septembra līdz 1. oktobrim visaptverošas valsts aizsardzības mācību ''Namejs 2023'' aktīvajā fāzē Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljons sadarbībā ar Jūras spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas apakšvienībām veiks mācību uzdevumus hibrīdkara un konvencionālā apdraudējuma apstākļos.

Mācības Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā notiks gan Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā, kā arī Ventspils novada Vārves, Tārgales, Piltenes un Zlēku pagastos, tādējādi nostiprinot sadarbību kopēju uzdevumu izpildē.

Mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem.

No 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības ''Namejs 2023'', lai pilnveidotu un stiprinātu spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Uzdevumu izpildes laikā pa Ventspils valstspilsētas ielām un novada ceļiem pārvietosies militārā tehnika, robežsargi, policijas darbinieki, karavīri un zemessargi.

28. septembrī no plkst. 08.00 līdz 1. oktobra plkst.12.00 notiks mācību aktivitātes Ventspils pilsētā un Ventspils ostā.

29. septembrī no plkst. 08.00 līdz 1. oktobra plkst. 12.00 notiks mācību aktivitātes Ventspils novada Vārves, Tārgales, Piltenes un Zlēku pagastā.

Militāro mācību laikā Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā pa autoceļiem pārvietosies bruņoto spēku militārā tehnika, karavīri un zemessargi, kā arī iespējami īslaicīgi pārvietošanās ierobežojumi.

Ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Iedzīvotāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka karavīri un zemessargi pārvietosies ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, notiks tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršana un pozīciju ieņemšana dažādās Latvijas vietās. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: