Teātra namā “Jūras vārti” oktobra sākumā tiks atzīmētas trīs muzikālas jubilejas – kopīgā koncertā ar draugiem savu 70. dzimšanas dienu svinēs tautā mīlētais aktieris Andris Bērziņš, 55. gadadiena svinības rīkos leģendārā grupa “Menuets”, bet 85. dzimšanas dienu šogad atzīmētu dziedātājs Andrejs Lihtenbergs.

Jau 1. oktobrī plkst. 18.00 ar koncertu “Ziemeļu serenāde” tiks atzīmēta pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu zvaigznes Andreja Lihtenberga 85. dzimšanas diena. Staltais un vīrišķīgais baritons bija savas paaudzes pielūgsmes objekts, taču 1979. gadā, vien 40 gadu vecumā, mīklainos apstākļos dziedātājs mira. Jubilejas koncerts “Ziemeļu serenāde” tiek organizēts pēc klausītāju lūgumiem un tajā apvienojušies mūsdienu vīrišķīgāko balsu īpašnieki – Normunds Rutulis, Mārtiņš Kanters un Andris Ērglis. Programmā iekļautas populārākās un mīlētākās Andreja Lihtenberga dziesmas – “Deviņvīru spēks”, “Vakara dziesma”, “Ziemeļu serenāde”, “Tautas acis”, “Mazā, Tu man patīc”, “Zemes vējš” un citas septiņdesmito gadu melodijas, kas iesakņojušās no paaudzes paaudzē.

3. oktobrī plkst. 19.00 savu 70. dzimšanas dienu uz “Jūras vārtu” skatuves svinēs aktieris Andris Bērziņš, kopā ar saviem draugiem un kolēģiem izpildot koncertprogrammu “Nāc uz manām trepēm spēlēties”. Koncertā piedalīsies arī īpašie viesi – dziedošie aktieri Aija Dzērve, Mārcis Maņjakovs, Imants Strads, Edgars Pujāts, Jānis Paukštello, Gundars Grasbergs. Koncertā tiks izpildītas dziesmas no izrādēm “Nāc uz manām trepēm spēlēties”, “Uz Tobāgo!”, “Māsa Kerija”, “Īsa pamācība mīlēšanā”, “Šerloks Holmss”, “Džons Neilands”, “Atjautīgā aukle” un “Ceplis”, arī “Mūžīgā unisona” repertuāra un dažādām koncertprogrammām. Skanēs Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča un mana drauga Ulda Stabulnieka dziesmas.

7. oktobrī plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies visīstākās leģendas – grupa “Menuets”, kas šogad atzīmē savu 55. dzimšanas dienu. Grupa “Menuets” ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kas kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd „Menuets” ir vecākā joprojām koncertējošā grupa Latvijā. Grupas pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. Jubilejas koncertprogrammā skanēs gan visu laiku skaistākās un populārākās “Menueta” dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš – “Viņi dejoja vienu vasaru”, “Alvas zaldātiņi”, “Dzeguzes balss”, “Balāde par Johanu”, “Dziesma, ar ko tu sācies”, “Četri balti krekli”, “Viņi dejoja vienu vasaru” un citas –, gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs. Grupā „Menuets” joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 26.09.2023, 12:51:46

    Kā tur bij ar tō Lihtenberg kung?
    Es ir dzirdejs,ka tie Čekist viņ bij pakārt.Vai tō Liet ne viens neir atklāt?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: