No 24. jūlija apmeklētājiem saistībā ar pārcelšanos uz jaunajām telpām būs slēgta Gāliņciema bibliotēka, lai jau no 4. augusta pēcpusdienas vērtu durvis jau jaunajā Gāliņciema sabiedriskajā centrā.

Tuvāko divu nedēļu laikā bibliotēkas darbinieki uz jauno Gāliņciema sabiedrisko centru pārvedīs krājumu un iekārtosies jaunajā ēkā. 600 kvadrātmetrus plašajās telpās būs atsevišķa zāle pasākumiem, plaša telpa bibliotēkas krājuma izvietošanai, brīvpieejas datori un atsevišķa zona bērniem un jauniešiem. Tāpat Gāliņciema jaunajā bibliotēkā gādās par to, lai bibliotēkas pakalpojumus var ērti izmantot arī cilvēki ar redzes traucējumiem.

Ventspils Pilsētas svētkos piektdien, 4. augustā, no plkst. 16 līdz 18, kā arī sestdien, 5. augustā, no 10 līdz 16 Gāliņciema jaunā bibliotēka vērs durvis apmeklētājiem. Piektdienas vakarā apmeklētājiem piedāvās darboties dažādās radošajās darbnīcās un iepazīt gan skaistās telpas, gan jaunos pakalpojumus.

Līdztekus esošajiem bibliotēkas pakalpojumiem Gāliņciemā turpmāk piedāvās iepazīties ar tradicionālā dzīvesveida un savdabības saglabāšanu tādās jomās kā:
- ventiņu valoda, folklora, latviskā dzīvesziņa;
- seno arodu prasmes;
- literatūra un rakstniecība;
- kultūras un dabas mantojuma saglabāšana;
- dzimtu vēstures pētniecība;
- digitālo prasmju un tehnoloģiju pielietošana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: