Ventspilī pie Būšnieku ezera notika Latvijas Kauss triatlonā Sprinta distancē. Ventspils sacensību dalībniekus sagaidīja ar ideāliem laika apstākļiem - rāmais Būšnieku ezers, Dundagas autoceļš un Talsu ielas veloceliņš bija arēna sportistiem, kas demonstrēja savu izturību trīs dažādos veidos – peldot, braucot ar velosipēdu un skrienot.

Sacensības atklāja galvenā – Sprinta distance. Sportisti veica 0.75km peldēšanas posmu, pēc kura sekoja 20km riteņbraukšana un noslēgumā 2.5km skrējiens.

Ventspilī uz starta izgāja 38 individuālie dalībnieki un divas stafetes komandas. Jau peldēšanas distances sākumā vadībā izvirzījās septiņpadsmitgadīgais daugavpilietis Sebastians Žigarkovs, kurš arī uzvarēja, demonstrējot sabalansētu sniegumu visās trīs disciplīnās. Otrais no ūdens iznāca un arī noturēja savu pozīciju līdz pat finišam Nils Kravalis no Rīgas, arī septiņpadsmit gadus vecs sportists. Trešo vietu izcīnīja rīdzinieks Andris Ponomarenko.

Arī sieviešu konkurencē jau no pirmajiem metriem līdere bija rīdziniece Kristiāna Maskava. Kristiāna arī labākais laiks riteņbraukšanā un rezultātā pārliecinoša uzvara. Par otro un trešo vietu notika saspringta cīņa. Elza Šipkova un Ieva Pūce lielāko riteņbraukšanas distances daļu nobrauca kopā un līdzvērtīgi cīnījās skriešanā. Tikai par vienu sekundi ātrāka bija Elza Šipkova no Jūrmalas, izcīnot otro vietu. Trešajā vietā – Ieva Pūce no Rīgas.

Stafešu komandu cīņā pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieki. ''Ventspils triatlona kluba'' un ''Maratona kluba'' apvienotās stafetes komandas uzvaru kaldināja triatlona treneris Aleksejs Pozdņakovs peldēšanā, 2011. gada Latvijas čempions riteņbraukšanā Mārtiņš Trautmanis un ''Maratona kluba'' līdzvadītāja Ilze Valerte skriešanā.

Sprinta distances M19 vecuma grupā 1. vietu izcīnīja ventspilnieks Lūkas Keišs. Šo sacensību ietvaros notika arī Latvijas čempionāts paratriatlonā. Par Latvijas čempionu kļuva Ventspils pārstāvis Edijs Sīmanis, kurš godam cīnījās ar pārējiem sportistiem un kopvērtējumā ierindojās 13. vietā.

Supersprinta distancē pārliecinoši uzvarēja M15 vecuma grupas sportists no Dobeles – Rūdolfs Žideņš. Meitenēm čempiones godā – arī dobelniece Elīza Gustiņa. Labākā no ventspilniekiem – Kristiāna Klestrova, kura uzvarēja Tautas klasē.

10-13 gadus veco Bērnu distancē uzvarēja vienpadsmit gadīgā Marta Gustiņa no Dobeles. Labākais no zēniem – Marks Koļesņiks no Rīgas.

8-9 gadīgo Bērnu distancē ātrāka bija Paula Caune no Ķekavas. Zēniem - 1. vieta mārupietiem Matiasam Belovam.

Kopumā sacensībās piedalījās 80 dalībnieks, tajā skaitā 12 ventspilnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: