Šogad, kā jau ierasts, Ventspilī tiek īstenota pašvaldības līdzfinansētā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētā programma bērnu un jauniešu vasaras nodarbinātībā. Vasaras nodarbinātības programma norisinās no 1. jūnija un turpināsies līdz pat 31. augustam.

Bērnam vai jaunietim programmas ietvaros tiek nodrošināts darbs vienu mēnesi, tādējādi dodot iespēju strādāt un nopelnīt naudu pēc iespējas vairāk bērniem.

Jūnijā nodarbinātības programmā tika iesaistīti 153 bērni un jaunieši pie 23 darba devējiem. Lielākais bērnu skaits tika nodarbināts pie SIA ''Olimpiskais centrs ''Ventspils'''' - 50 bērni un jaunieši, AS ''Diāna'' - 31 bērns un jaunietis, SIA ''Sandrī'' - 16 bērni un jaunieši, savukārt pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' - 10 bērni un jaunieši.

Jūlijā nodarbinātības programmā jau tiek nodarbināti 165 bērni un jaunieši pie 24 darba devējiem.

Darba devēji jauniešiem sniedz iespēju apgūt darba iemaņas tādos darbos kā palīgstrādnieks, istabenes, pavāra palīgs, viesmīlis, viesnīcas pakalpojumu speciālists, klientu apkalpošanas speciālists, u.c.

Kopumā abos mēnešos nodarbinātības programmā darbā iesaistījās 318 skolēni pie 47 darba devējiem.

Lai skolēniem vasaras brīvlaikā tiktu nodrošināta iespēja iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi, Ventspils pašvaldība nodrošina 50% algas līdzfinansējumu no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, piešķirot šim mērķim finansējumu teju 170 tūkst. eiro apmērā un programmas īstenošanas periodā tiek paredzēts nodrošināt 533 bērnus un jauniešus ar darba vietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: