Laika posmā no 14. jūlija līdz 1. augustam divi jaunatnes darbinieki - Jēkabs Dzenītis un Dāniels Liecis - 18 dienu laikā šķērsos Latviju, noejot vairāk nekā 600 kilometrus, dodoties no Zilupes līdz Ventspilij.

Pārgājiena galvenais mērķis ir mudināt cilvēkus pievienoties pārgājienam, uzklausīt vietējo iedzīvotāju pieredzes stāstus un piedzīvot Latvijas daudzveidīgo kultūru, vienlaikus piesaistot līdzekļus labdarības organizācijām, lai palīdzētu bērniem ar autismu un cīnītos pret mobingu Latvijā.

Dāniels Liecis: ''Šis pārgājiens ir daudz vairāk nekā tikai 600 kilometru garas distances veikšana; tā ir iespēja iedziļināties Latvijas spilgtajā kultūrā. Pa ceļam sastopot simtiem cilvēku, kuri katrs nesīs savu unikālo dzīves pieredzi, mēs būsim liecinieki Latvijas bagātīgajai kultūrai, kas piesātināta ar vēsturi, bet, galvenokārt, izbaudīsim Latvijas dabas skaistumu.''

Visa piedzīvojuma laikā ikviens tiek aicināts pievienoties uz kādu no pārgājiena posmiem, kļūstot par pozitīvo pārmaiņu vēstnešiem. Katrā no pilsētām gājēji tiksies ar vietējiem iedzīvotājiem, tādā veidā veicinot kultūras apmaiņu, dažādu problēmu uzklausīšanu un unikālu vietu atklāšanu.

18 dienu garumā visiem interesentiem būs iespēja sekot līdzi abu gaitām arī attālināti pārgājiena sociālajos tīklos un mājaslapā, kur katru dienu tiks publicēti ne vien atskati no pārgājiena, bet arī dažādi citi jaunumi un intervijas, tādā veidā radot krietnu pārgājiena “Solis pāri Latvijai!” dienasgrāmatu! Tas ir veids kā justies klātesošiem un izjust pilnu emociju gammu arī tiem, kas nespēs pievienoties pārgājienam klātienē.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Opaps 24.07.2023, 14:15:45

    Malači. Lai pietiktu izturības.

  • 0
    qwerty 25.07.2023, 09:23:52

    Tur puikām tīklos gan rakstīts ,,pārLi'' nevis ,,pāri'' :):):)

  • 0
    qwerty 25.07.2023, 09:25:04

    Solis pārli Latvijai! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: