Jau otro gadu 2.pamatskola piedalās Comenius projektā „Zaļā Eiropa”, bet sadarbības partneri ir Lietuvas, Polijas, Ungārijas, Rumānijas, Spānijas, Portugāles, Turcijas, Bulgārijas skolas.

Projekts deva iespēju skolēniem iepazīties ar citu zemju kultūru, dabu, aizsargājamiem augiem, dzīvniekiem, pielietot svešvalodu zināšanas. Skolēni ir veidojuši aprakstus par savas zemes aizsargājamajiem augiem, dzīvniekiem, zīmējuši zīmējumus, veidojuši vārdnīcas, kopā domājuši kā saaudzēt dabu. Projekta laikā iegūti daudzi jauni draugi, domubiedri, kam arī rūp dabas aizsardzība.

Pavasara brīvdienās Ventspils 2. pamatskolas skolēni un skolotāji devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Kauņas sākumskolu, kur tikās ar Kauņas skolēniem un skolotājiem , lai pārrunātu daudzus aktuālus jautājumus par dabas saaudzēšanu. Mūsu partneru skola mūs pārsteidza ar savām moderni iekārtotajām, ērtajām, mājīgajām telpām.

Pārsteidza, cik veiksmīgi un aktīvi skolas darbā tiek iesaistīti skolēnu vecāki, kas regulāri organizē dažādus pasākumus skolā. Kauņas kolēģi bija izstrādājuši programmu, lai pēc iespējas vairāk mūsu skolas komandu iepazīstinātu ar Lietuvas skaisto dabu, dzīvniekiem, tradīcijām un kultūru. Kauņā viesojāmies divas dienas. Šīs divas dienas paliks atmiņā uz ilgu laiku, jo bija iespējams apmeklēt un iepazīties ar lieliskiem apskates objektiem Kauņā.

Mūsu skolas skolēni kāpa Napaleona kalnā, apmeklēja Kauņas pili, gotikas Pērkona ēku, Vītauta Dižā un Sv. Ģertrūdas baznīca, Kauņas rātslaukumu. Pilsētā ir interesanti tehnikas mantojuma objekti – funikulieri, kuri izveidoti pirms 70 gadiem. Ar vienu no tiem var pārcelties virs Aleksota kalna- no kura, tāpat kā no Prisikelimo baznīcas, paveras lieliska Kauņas panorāma. Blakus Kauņas līcim – atrodas Eiropas mēroga Lietuvas baroka šedevrs Pažaisļa klosteris, kurā katru vasaru noris starptautiskie Pažaisļa mūzikas festivāli.

Kauņa ir bagāta ar dažādiem muzejiem. Apmeklējām kara muzeju, zooloģijas muzeju, vienīgo pasaulē „Velnu muzejs”, kurā atrodas aptuveni 3000 šo dīkdieņu. Vitauta Dižā kara muzejā apskatījām Lietuvas vēstures attīstību. Blakus tam atrodas skaistais simboliskais Brīvības piemineklis un par brīvību kritušajiem degoša mūžīgā uguns. Skolas zēniem sevišķi interesēja informācija par slavenā Arvīda Saboņa „Žalgirio” basketbola komandu, kas trenējas Kauņā. Redzējām arēnu, kur notiks 2012.gadā pasaules čempionāts basketbolā. Kauņa ir 5 augstskolas. Projekts ir devis skolēniem iespēju iesaistīties daudzās projekta aktivitātēs. Jau maijā skolas komanda dosies uz projekta noslēguma mītiņu Ungārijā, lai apkopotu šajos divos gados paveikto.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: