7. aprīlī Bērnu bibliotēkā notiks nebijis pasākums – kopā sanāks skolēni un studenti, kas ir kreiļi.

Smadzeņu pusložu nesimetriskums jau labu laiku nodarbina zinātnieku prātus, taču vienu lietu viņi pilnīgi noteikti spējuši pierādīt: ir cilvēku kategorija, kuru abas puslodes strādā ātrāk un racionālāk. Tie ir kreiļi. Nosakot tēlus un tos vērtējot, viņiem dominē smadzeņu labā puslode, nevis kreisā, kā labročiem. Līdz ar to kreiļi un labroči pasauli uztver atšķirīgi un dzīvo katrs savas Aizspogulijas pusē.

 

Kreiļu vidū ir daudz radošu profesiju pārstāvju. Aprēķināts, ka katrs piektais ģeniālais cilvēks ir kreilis. Kreiļiem ir labi panākumi arī sportā, jo īpaši boksā un, teiksim, paukošanā, kur prasme izmantot kreiso roku tiek uzskatīta par priekšrocību cīņā ar labročiem.

 

Ventspils Augstskolas rektors Jānis Eglītis atminas, ka jau bērnībā sapratis, ka viņa kreisā roka dominē. Kreilis bijis viņa vectēvs, visus lauku darbus darījis ar kreiso roku, bet pārējie radinieki bijuši labroči. Ne mācībās, ne darbā, ne sportā (rektors nodarbojās ar vieglatlētiku un smagatlētiku) viņam problēmu nav bijis.

 

Vairāk lasiet ceturtdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: