Lai novērtētu pašvaldības īstenoto darbu ar jaunatni, 31. martā Ventspilī vizītē ieradīsiesbiedrības „Jauniešu konsultācijas” pārstāvji.

Pasākums norisināsies Jaunrades namā, Maiznieku ielā 11, no plkst.15 līdz 17, un tas tiek organizēts sadarbībā ar LR Izglītības un zinātnes ministriju un Ventspils pilsētas pašvaldību.

Tikšanās tiek organizēta ar mērķi apzināt un novērtēt pašvaldību pirmos soļus darba ar jaunatni stratēģijas izstrādē pēc 2010. gadā notikušā Latvijas jaunatnes politikas foruma „Pašvaldību investīcijas jaunatnē. Darba ar jaunatni īstenošanas izaicinājumi”.

 

Biedrības „Jauniešu konsutlācijas” valdes priekšsēdētājs Jānis Logins: „Jaunatnes politika ir atbilde tam, kā noturēt jauniešus Latvijā un dzimtajos novados! Pašvaldību vidū ir gana daudz piemēru par apstiprinājumu tam, ka investīcijas darbā ar jaunatni atmaksājas un ir ekonomiski pamatotas. Jauniešu resurss ir priekšrocība, kas nes nenovērtējamu labumu gan īstermiņā, gan ilgtermiņā un varētu kļūt par Latvijas izaugsmes veiksmes stāstu visas pasaules mērogā. Ventspils pilsētas pašvaldības vizītes laikā kopīgi ar pašvaldības pārstāvjiem un citām darbā ar jaunatni iesaistītajām personām meklēsim atbildes, kā uzlabot jauniešu dzīves kvalitāti pilsētā.”

 

Kā norāda J.Logins, līdz 2011. gada aprīlim tiek organizētas individuālas tikšanās ar pašvaldībām, tiekoties klātienē ar pašvaldību vadītājiem, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām un vietējām jaunatnes organizācijām un konsultējot tās par jaunatnes politikas jautājumiem, tādējādi sniedzot atbalstu pašvaldībām darba ar jaunatni sistēmas attīstības sistemātiskai plānošanai reģionālā mērogā un sekmējot iepriekšējo jaunatnes politikas forumu laikā pieņemto rezolūciju turpmāku veiksmīgu īstenošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: