Vsevoloda Zeļonija džudo skolā Rīgā risinājās Latvijas čempionāts džudo U13 un U15 vecuma grupās, kurā sekmīgi startēja arī sporta skolas Spars jaunie džudisti.

Mūsējiem vislabāk klājās U15 vecuma grupā – Sandis Paučs spēja aizkļūt līdz čempionāta finālam, kurā diemžēl nācās piekāpties sportistam no Liepājas, tādējādi viņam tika sudraba medaļa. Vēl šajā vecuma grupā startēja Daniels Prancuitis, kam šoreiz neizdevās tikt pie medaļām.

U13 vecuma grupā arī startēja divi Ventspils džudisti – Rodrigo Būmeisters (5. vieta) un Vladlens Jarockis, kam izdevās izcīnīt bronzas medaļu. Jāatzīmē, ka visus laureātus apbalvoja Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Vsevolods Zeļonijs. Jarockim un Būmeisteram šis bija tikai pirmais čempionāts, tāpēc viņu uzrādītie rezultāti, it sevišķi Jarocka iegūtā bronzas medaļa, uzskatāmi par labiem panākumiem.

Džudo treneris Vladimirs Vlasjuks atzīmēja puiku cīņassparu un psiholoģisko noturību. «Kopējais džudo līmenis Latvijā ir stipri audzis, tāpēc jau kopš jauniešu grupām ir krietni jācīnās, lai izcīnītu čempionātu godalgas. Pirms mačiem cerējām arī uz zelta medaļām, bet vairāku apstākļu dēļ šoreiz neizdevās tās iegūt. Tāpat sagatavošanās posmā patraucēja pavasara vīrusi. Tomēr, neskatoties uz to, katrā vecuma grupā spējām iekļūt labāko trijniekā. Jau aprīļa sākumā dosimies uz piecu dienu nometni Panevēžā, kur risināsies starptautiskā džudo treniņnometne. Aprīļa vidū mūsu sportisti piedalīsies Eiropas jauniešu čempionātā sambo, kas notiks Čehijā, Prāgā.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: