Nedēļas nogalē Galvenajā bibliotēkā sākās ceturtie Ventspils gidu kursi, kuriem pieteikušies 59 interesenti.

Lai papildinātu savas zināšanas, 29 dalībnieki Ventspils gidu kursus apmeklēs atkārtoti. Pirmās nodarbības tēma ir „Ekskursiju maršrutu sagatavošanas metodika, darbs ar grupu ekskursijas laikā, saskarsmes psiholoģija”. Lekciju lasīs Inese Roze, praktizējoša gide un viena no vadošajām speciālistēm šajā jomā Latvijā.

Nākamajās nedēļās topošie gidi tiks iepazīstināti ar pilsētas vēsturi, pilsētas galvenajiem tūrisma un citiem apskates objektiem. Kursu dalībnieki piedalīsies vairākās mācību ekskursijās pa tādiem Ventspils sporta un tūrisma objektiem kā Amatu māja, Piedzīvojumu parks u.c. Paredzēts apmeklēt arī Ventspils ostas kapteiņu dienestu, kā arī kopā ar Ventspils domes galvenās arhitektes vietnieci vēsturiskās pilsētvides jautājumos Ingu Apmani izstaigāt Ostgalu, Jaunpilsētu un Vecpilsētu, lai uzzinātu par raksturīgākajiem arhitektūras stiliem Ventspilī.

Pabeidzot apmācības, dalībnieki iegūs Ventspils gida sertifikātu, ko svinīgi izsniegs maijā un tas būs derīgs 3 gadus – līdz 2014. gada 14. maijam.

2002. gadā Ventspils pilsētas dome rīkoja pirmos šādus gidu apmācības kursus, pēc kuru beigšanas 37 Ventspils gidi ieguva gida apliecību un veiksmīgi vadīja ekskursijas pa Ventspils tūrisma objektiem. 2004. gadā Ventspils gidu kursi notika atkārtoti. Tika atestēti 63 gidi. Divi gidi ieguva tiesības vadīt ekskursijas igauņu valodā, pa vienam lietuviešu un poļu valodā, 11 - angļu, bet 4 – vācu valodā. 2008. gadā gidu sertifikātus ieguva 59 gidi.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: