Mūsu šorttrekisti sekmīgi startējuši Danubia kausa izcīņas pēdējā posma sacensībās Čehijā – vairākas godalgotās vietas –, kas reizē bija arī ventspilnieku sezonas noslēguma sacīkstes.

Tādējādi Ventspils jaunie šorttrekisti pielikuši kārtīgu punktu 2010./2011. gada sezonai un pēc nelielas atpūtas jau vasarā sāks jaunu gatavošanās ciklu.

Pēdējā posma mačos mūsu sportistiem izdevās izcīnīt trīs sudraba un divas bronzas godalgas. Visās distancēs finišējot otrais, otro vietu arī kopvērtējumā ieguva Roberto Puķītis (Junioru B grupā). Vēl sudraba medaļu izcīnīja Lenards Brūveris (Iesācēju C grupā) un Ilze Urtāne (Junioru B grupā). Pie bronzas medaļas Čehijā tika Roberts Krūzbergs (Iesācēju B grupā) un Roberts Zvejnieks (Iesācēju A grupā), kurš sīvā cīņā apsteidza citu mūsu šorttrekistu – Kārli Krūzbergu, kam ceturtā vieta.

Šorttreka treneris Māris Birzulis atzinīgi vērtēja mūsu sportistu sniegumu. «Arī pēdējā posma mačos pierādījām, ka esam konkurētspējīgi visā sezonas garumā. Piecas izcīnītās medaļas ir labs apstiprinājums tam. Lai gan šoreiz neizdevās izcīnīt nevienu zelta medaļu kopvērtējumā, sportistu veikumu vērtēju kā labu, jo šoreiz devām iespēju sevi pierādīt pavisam jauniem šorttrekistiem. Galvenais, ka ir vēlme strādāt un vērojama izaugsme, kas ir pats galvenais. Arī jaunajiem šorttrekistiem šī bija laba pieredze šāda mēroga mačos, pēc kuriem varam izdarīt vairākus secinājumus. Sportisti var salīdzināt sevi uz Eiropas fona, kam tālākajā darbā jābūt kā labam dzinulim uz priekšu. Katrs varēja novērtēt savas spējas un to, cik daudz vēl jāstrādā, lai sasniegtu vērā ņemamus rezultātus. Tomēr kopumā esmu ļoti apmierināts ar sportistu rezultātiem un neilgajā laika sprīdī starp sezonām varēšu izdarīt vajadzīgos secinājumus. Domāju, ka nākamajā sezonā darīsim citādāk pāris lietu, sākot ar nelielām izmaiņām vadošo sportistu sacensību kalendārā, jo visus mačus aizvadīt augstākajā līmenī ir ļoti grūti. Katrā ziņā priecājos, ka izdevās noslēgt sezonu ar labiem rezultātiem.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: