Piektdien, 2. jūnijā, plkst. 18 pie Koncertzāles “Latvija”, klātesot pašvaldības pārstāvjiem, jaunajiem hokejistiem un līdzjutējiem, tiks sumināti Latvijas hokeja izlases spēlētāji – ventspilnieki Uvis Jānis Balinskis un Artūrs Šilovs, kā arī viņu ģimenes.

28. maijā Tamperē noslēdzās Pasaules hokeja čempionāts, kurā Latvijas hokeja valstsvienība izcīnīja vēsturisku uzvaru – bronzas medaļas, pagarinājumā ar 4:3 pieveicot ASV komandu. Latvijas hokeja izlases sastāvā bija arī divi ventspilnieki, kuri šeit uzsākuši savas hokejistu gaitas – vārtsargs Artūrs Šilovs un aizsargs Uvis Jānis Balinskis.

Artūrs Šilovs pasaules čempionātā aizvadīja 10 spēles, palīdzot izcīnīt septiņas uzvaras, atvairot 92,1% metienu un ielaižot vidēji 2,20 ripas. Artūrs tika atzīts par turnīra labāko vārtusargu, saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī iekļuva visa turnīra simboliskajā izlasē.

Uvis Jānis Balinskis nospēlētajās 10 spēlēs uz ledus vidēji pavadīja 21 minūti un 10 sekundes, un čempionātā atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Pēc Tūrisma informācijas centra vadītāja Andra Valerta ierosinājuma, šogad Pasaules hokeja čempionāta spēles bija iespējams vērot uz lielā ekrāna Ventspils Tirgus laukumā. Katra spēle deva iespēju ne tikai kopā just līdzi mūsu komandai, bet arī ikvienam piedalīties dažādās aktivitātes, spēlēt galda hokeju, atpūsties DJ pavadībā un pat laimēt Balinska hokeja nūju un spēles kreklu ar parakstu. 10 spēles kopumā apmeklēja aptuveni 15 tūkstošu cilvēki.

Turpinot hokeja svētkus, ikviens ventspilnieks ir aicināts pievienoties un godināt Latvijas hokeja izlases spēlētājus un viņu ģimenes!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Gārfilds 31.05.2023, 10:05:39

    Atkal boitmanis varēs līst diršos. Kur agrāk bija ar atbalstu? Un visi pārējie?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: