Ventspils 2. vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums ''Glow Brows'', Jūrmalā piedaloties Junior Achievement Latvia organizētajās ''Jauno uzņēmēju dienās 2023'', saņēma konkursa ''Start Strong 3+3” galveno balvu – apmaksātu ceļojumu uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

Mācību uzņēmums ražo kosmētiskās eļļas uzacu un skropstu mitrināšanai un barošanai. Jaunieši tirgojuši savas preces gan Ventspilī, gan valsts mēroga tirdziņos. Uzņēmumā darbojas 2. vidusskolas 10. klases audzēknes Aļika Avtuhova, Arina Abramova, Evnika Avakjana un Taisija Kučuhidze. Jaunietes konsultē skolotājs Oļegs Mihailovs.

Šajā mācību gada meitenes pirmoreiz pārbaudīja savus spēkus arī konkursā ''Start Strong 3+3'', kas paredzēts tieši 10.-12. klašu audzēkņiem, lai veicinātu vidusskolas jauniešus veidot skolēnu mācību uzņēmumus, kas ir dzīvotspējīgi Latvijas vai konkrētā starptautiskā uzņēmējdarbības vidē. Konkursa ietvaros notika trīs praktiskas meistarklases, lai mācību uzņēmumi iegūtu jaunas zināšanas un prasmes un pilnveidotu produktus. Konkursa dalībnieki pildīja uzdevumus, veidoja video par savu produktu, par savu uzņēmumu, kā arī atbildēja uz jautājumiem intervijās.

''Start Strong 3+3'' konkursu organizē Junior Achievement Latvia, ASV vēstniecības Latvijā un karjeras skolas "Start Strong". Mācību uzņēmumu programmā katru gadu iesaistās ap 30 uzņēmumiem no Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: