"Šajos laikos, kad cilvēki daudz ko var baudīt, neizejot no mājas, vienīgais, ar ko varam cilvēkus piesaistīt ir pozitīvas emocijas. Lai to pieredzētu, cilvēkam ir vērts būt klātesošam. Šī būs tāda iespēja – sanāciet, sabrauciet!" aicina Elana Jurgena.

10. jūnijā Usmas pagasta pludmalē notiks vērienīgi Deju svētki, kuros piedalīsies vienpadsmit deju kolektīvi ne tikai no Kurzemes, bet arī Vidzemes un Zemgales. Deju koncertā vairāk nekā 200 dejotāju izdejos visu repertuāru no XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” programmas. Tādējādi jau vasaras sākumā usmeniekiem un ikvienam pagasta viesim būs iespēja iejusties gaidāmo svētku noskaņā.

Tautas nama "Usma" vadītāja Elana Jurgena stāsta:

"Deju svētki Usmā ir līdz šim nebijis gadījums pagasta vēsturē – pludmale pulcinās 230 dejotājus no visām dejotāju grupām. Vienpadsmit deju kolektīvu dalībnieki kāps uz skatuves, ļaujot ikvienam divas stundas baudīt kvalitatīvu tradicionālās kultūras mantojumu dejā. Ar šo pasākumu vidējās paaudzes deju kolektīvs “Usma”, visi iesaistītie kolektīvi un arī tautas nams “Usma” simboliski atzīmē Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku 150 gadu jubileju. Tāpat jāteic, ka šogad otro reizi atjaunotā tautas nama “Usma” vēsturē mūsu deju kolektīvs dosies uz Rīgu izdejot deju rakstus kopā ar citiem no visas Latvijas! Mēs esam tik stipri, cik stipras ir mūsu tradīcijas un vērtības."

Pasākumu “Deju svētki Usmā” organizē biedrība “Usmas raksti” sadarbībā ar Usmas pagasta pārvaldi un tautas namu “Usma”, izmantojot arī Ventspils novada pašvaldības kultūras projektu konkursā iegūtos līdzekļus. Vienlaikus notiks arī Usmas ezera vasaras sezonas atklāšana, pēc koncerta notiks arī disko balle kopā ar DJ Jāni Mihailovu.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arnoldinš 07.06.2023, 11:17:09

    Novada vadība,šķiet,aizmirsusi par Poes estrādes ideālo piemērotību šādu pasākumu organizēšanai.Gan ģeogrāfiski- attālums no Ventspils un pagastiem,gan izmēru ziņā.Vienīgi- ja pretenzijas pret ,,nepareizās,,partijas iesaisti Popes estrādes atdzīvināšanā...Ja tas ir iemesls- tad nu gan- n o ž ē l o j a m i.....

  • 0
    ayk 07.06.2023, 12:39:36

    Vai tad Popes estrādē nupat nebija viens deju koncerts?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: