15. maijā sāksies Ventspils Zilā karoga pludmales oficiālā peldsezona, un šajā laikā kā ierasti darbu sāk arī Ventspils pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests. Glābēji pludmales posteņos būs sastopami ikdienu no plkst. 10 līdz 22. Peldsezona ilgs līdz 15. septembrim.

Būtiski atzīmēt, ka šogad aprit 25 gadi kopš pludmales glābšanas dienesta izveides Ventspils Zilā karoga pludmalē. Glābšanas dienesta darbiniekus pilsētas pludmales apmeklētāji varēs atpazīt pēc sarkanas krāsas formas apģērba ar uzrakstu ''Pludmales glābšanas dienests'', savukārt glābšanas dienesta transporta līdzekļus pēc zaļiem karogiem ar baltu krustu.

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis: ''Atrašanās pludmalē vienmēr prasa papildu modrību, jo īpaši vasarā – kad daudzi dodas uz pludmali atpūsties. Aicinu ventspilniekus un pilsētas viesus jaunajā peldsezonā pašiem būt piesardzīgiem, pieskatīt bērnus un savus tuviniekus, un būt saudzīgiem pret dabu. Šī gada pludmales sezonu esam atklājuši ar renovētu un no jauna atvērtu Glābšanas dienesta ēku, kur iedzīvotāji varēs vērsties pie glābējiem pēc palīdzības, vai citos jautājumos.''

Ventspils pašvaldības policija vērš uzmanību, ka spēkā ir Ventspils pašvaldības saistošie noteikumi "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi", kas nosaka smēķētāju un nesmēķētāju zonu dalījumu pilsētas pludmalē - tos varēs atšķirt pēc izvietotām norādījuma zīmēm. Tāpat pludmalē, kā jebkur citur pilsētā, ir jāievēro sabiedriskā kārtība, kā arī nosacījumi par tīrības uzturēšanu.

Ventspils pašvaldības policijas dežūrnodaļas diennakts tālrunis informācijai un palīdzībai - 63680808 un 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: