Tiek strādāts, lai valsts budžetu pārkārotu par labu veselības aprūpes sistēmai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers skaidroja, ka vienlaikus ar papildu finansējumu sistēmai nepieciešami uzlabojumi. Veselības ministrija aktīvi strādā, piemēram, pie veselības pakalpojumu tīkla reformas. "Tā nav viena reforma, kas atrisinās visu, bet tas ir svarīgs solis," viņš piebilda.

"Ir skaidrs, ka no budžeta pīrāga ir jāvelta vairāk," teica Kariņš.

Kariņš klāstīja, ka nepieciešams identificēt situācijas, kurās ministrijām ir "lieka nauda" un šos līdzekļus novirzīt veselības nozarei.

Jau vēstīts, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) valde pieprasīs valdībai līdz šī gada 1. jūlijam veselības nozarei piešķirt vismaz papildu 140 miljonus eiro "nozares pamatfunkciju izpildei".

Šādas prasības jau iepriekš valdībai izvirzījušas vairākas Latvijas pacientu organizācijas un medicīnas darbiniekus pārstāvošās asociācijas, kas bija nosūtījušas atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, pieprasot solījumu izpildi attiecībā uz veselības aprūpes finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: