Aizvadītajās piecās diennaktīs, laika posmā no 6. aprīļa plkst. 6.30 līdz 11. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona pārvalde saņēma 44 izsaukumus - 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un vēl astoņi izsaukumi bija maldinājums.

Ceturtdien ap plkst. 21 vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Popes pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji un Valsts policijas darbinieki, izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, kā arī sazinoties ar cilvēku pa telefonu, pēc vairāku stundu meklēšanas ap plkst. 5 no rīta cilvēku atrada un izveda no meža.

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemē dzēsti 11 kūlas ugunsgrēki. Sestdien Dampeļu gatvē Ventspilī kūla dega 2000 m2 platībā. Svētdien Ventspils novada Popes pagastā dega zaru kaudze un kūla 10 m2 platībā un Piltenē atklātā teritorijā izraktā bedrē dega sadzīves atkritumi 1 m2 platībā.

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 372 izsaukumus - 206 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 106 uz kūlas un astoņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 101 uz glābšanas darbiem, bet 65 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: