Ventspilniece Samanta Bumbiere kļuvusi par ASV Nacionālās goda asociācijas (National Honor Society) Ņujorkas Militārās akadēmijas nodaļas goda biedri. Samanta pērn pabeidza Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 9. klasi un vēlējās izglītību turpināt Amerikā.

Meitene jau no mazotnes trenējas basketbolā, tādēļ bijis svarīgi, lai izvēlētajā skolā būtu laba basketbola komanda. «Mēs, vecāki, ļoti lepojāmies ar Samantas izvēli un palīdzējām atrast skolu. Mūsu izvēle krita uz Ņujorkas Militāro akadēmiju, kas atbilda mūsu ģimenes kritērijiem, jo tomēr sūtām 15-gadīgu meiteni prom tālumā. Militārā skolā tomēr ir disciplīna un kārtība un nebūtu jāuztraucas par lietām, kas interesē pusaudžus ārpus skolas. Sākumā meita nebija priecīga par mūsu izvēli, bet tagad jau lepojas ar iegūto dzīves pieredzi un jauniegūtajiem draugiem,» stāsta Samantas mamma Sandra Grīnberga. Interesanti, ka Ņujorkas Militārajā akadēmijā savulaik mācījies arī bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.

Samanta ieguva skolas piedāvāto basketbola stipendiju. Ņujorkas Militārajā akadēmijā viņai ir izcilas sekmes – visi vērtējumi ir virs 90%, kā arī katru mēnesi ventspilniece iekļuvusi goda studentu sarakstā. Skolotāju mudināta, Samanta iesniedza savu pieteikumu skolas Nacionālajai goda asociācijai un bija starp pieciem labākajiem akadēmijas kadetiem, kas izturēja konkursu un ieguva goda biedra statusu. Atzinība tika svinīgi pasniegta akadēmijas gada izcilību ballē pagājušajā nedēļā. Nacionālā goda asociācija ir valsts mēroga organizācija vidusskolēniem Amerikas Savienotajās Valstīs, kas sastāv no daudzām vidusskolu nodaļām. Goda biedrības dalībnieka statusu piešķir par augstiem akadēmiskiem sasniegumiem un izcilību mācībās, un tas paver plašas iespējas un priekšrocības, piesakoties studijām koledžā un universitātē.

Samanta stāsta, ka labi iejutusies gan skolā, gan meiteņu basketbola komandā – visas 12 basketbolistes ir eiropietes un ātri sadraudzējušās. Ventspilniece komandā ir viena no jaunākajām. «Mēs bijām tikai divas desmitklasnieces, un man sezonas sākumā bija mazliet grūti saspēlēties ar vecākajām meitenēm, kurām ir vairāk pieredzes basketbolā, bet, sezonai ejot, man gāja aizvien labāk un es jau iekļuvu pirmajā piecniekā katrā spēlē un saņēmu arī mēneša sportista balvu,» stāsta Samanta, piebilstot, ka viņas komanda šosezon bijusi starp labākajām savā divīzijā.

Ņujorkas Militārā akadēmija ir privāta mācību iestāde. Uzsākot mācības, pērn augustā bija jāiziet 30 dienu jaunkadetu treniņu apmācības, pēc kurām piešķirts kadetu rangs. «Bija jāmācās visas armijas kustības, kā pareizi maršēt, arī kā pareizi saklāt gultu armijā – kā pēc centimetriem ir jāstāv spilveniem, segai, bet kurpēm jābūt vienā līnijā pie gultas,» stāsta Samanta. Sākotnēji bijis nedaudz grūti pierast pie stingrā režīma – celšanās pulksten sešos, regulārajām kārtības pārbaudēm istabiņās u. tml., bet meitene ātri iedzīvojusies un pieradusi.

Daudzi Ņujorkas Militārās akadēmijas absolventi turpina studijas slavenajā Vestpointas Militārajā akadēmijā, bet Samanta ar militāro jomu savu karjeru saistīt neplāno un prāto par jurisprudences studijām un, protams, basketbolu. Šoruden viņa plāno mainīt mācību iestādi un turpināt mācības Kalifornijā – Sandjego Del Norte vidusskolā, kur esot spēcīga meiteņu basketbola komanda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: