Svētdien, 9. aprīlī, jau 15. gadu pēc kārtas Ventspils Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā “Fantāzija” norisinājās Putnu būrīšu izgatavošanas talka, kurā piedalījās vairāk kā 250 lieli un mazi talkotāji, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ik pavasari Putnu būrīšu izgatavošanas talkas ietvaros tiek izgatavoti vidēji 70 putnu būrīši, taču šogad pilsētas iedzīvotāji dāvāja vairāk kā 120 jaunas mājvietas putniem. Izgatavotos būrīšus talkas dalībnieki labprāt ņēma līdzi uz mājām, lai uzstādītu tos savā pagalmā, kā arī nodeva tos pašvaldībai, kas šos būrīšus uzstādīs pilsētas parkos un mežos.

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tādas putnu sugas, kā strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā kokus. Šiem putniem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis ir ļoti svarīgs un vērtīgs devums dabai.

Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam čaklam dalībniekam, kas Lieldienas dienā aktīvi darbojās talkā, lai mazajiem putnu draugiem dāvātu jaunas mājas Ventspils pilsētā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: