No 6. līdz 12. martam norisināsies jau trešā Bērnu mentālās veselības nedēļa ''Runā ar mani'', kuras mērķis ir izglītot vecākus un atbalsta personas par bērnu mentālo veselību, kā arī informēt par resursiem, kur rast palīdzību Latvijā.

''Runā ar mani'' organizē Biedrība ''Debesmanna'', visi notikumi ir bez maksas un norit attālināti ''Debesmanna'' un citu sadarbības partneru Facebook, un Instagram lapu tiešraidēs.

Lekciju ieraksti būs pieejami Debesmanna.com Facebook lapā un YouTube kanālā.

Šī gada bērnu mentālās nedēļas ietvaros ir lielisks jaunums – visas nedēļas garumā būs iespēja sekot līdzi @mazie.lasitaji Instagram kontam, kura saturu veido Laura Jambuševa. Visas nedēļas garumā Laura iepazīstinās ar dažādām grāmatām, kas domātas bērniem un jauniešiem par mentālo veselību, un emocionālo labsajūtu. Laura ir ģimenes un bērna tiesību asociētā pētniece organizācijā ''Baltic Human Rights Society'', kā arī Saeimas Juridiskā biroja juridiskā padomniece. Jau 6. martā @mazie.lasitaji Instagram kontā lasīsim kopā – būs arī konkursi, kur varēs laimēt grāmatas.

Šī gada lielākais jaunums – GleznoJums. Šo jaunumu kūrē māksliniece Laura Juhņeviča kopā ar rakstnieci Lauru Vinogradovu, rakstnieci Zani Zustu, Gati Smidrovski no Biedrības ''Tēvi'', bērnu pediatri Danu Isarovu, mūziķi Martu Grigali un TV personību Valdi Melderi radīja divas lielizmēra (1.20m x 1.50m) gleznas ''GleznoJums''. Tās plānotas pārdot izsolē, lai atbalstītu Bērnu klīniskās slimnīcas uzsākto kampaņu un atbalstītu jaunā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra izveidi.

Šogad bērnu mentālās veselības nedēļu izkrāsos arī rakstnieki – Inga Gaile, Sabīne Košeļeva, Zane Zusta, Inga Pizāne, Laura Vinogradova, Lote Vilma Vītiņa, Iveta Troalika, Krista Anna Belševica un Kaspars Zalāns. ''Es runāju'' ir mazi video stāsti, kuros Latvijas rakstnieki runā par savu mentālo veselību, dalās kā mentālā veselība palīdz vai gluži pretēji – traucē viņu rakstīšanas procesā un radīšanas jomā, arī dalās par to, kā viņi rūpējas par savu mentālo veselību.

Nedēļas plāns pieejams ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: