Ventspils pilsētā ir uzsākti dažādi ikgadējie koku kopšanas darbi, kā vainagu formu veidošana, nokaltušo zaru un koku izņemšana, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Koku kopšanas darbu ietvaros tiks veikta ap 40 bojāto koku zāģēšana un 250 koku vainagu kopšana, tajā skaitā ielu stādījumu polardēšana un individuālu koku kopšana, kā arī zaru pacelšana virs ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem, lai tie netraucētu gājējiem un velobraucējiem. Visi minētie darbi tiks veikti ar mērķi saglabāt koku dabīgo vainaga formu un panākt lielāku zaļo lapu laukumu, kā arī tas uzlabos pilsētvides kopējo ainavu, nodrošinot to ar veselīgiem, lieliem un stipriem kokiem.

Atbilstoši noslēgtajam iepirkumiem bojāto koku zāģēšanas darbus veiks SIA ''Galantus'', savukārt koku vainagu kopšanu un veidošanu veiks SIA ''Tehniskais dienests'' profesionālu arboristu komanda. Iedzīvotājiem ziņojot par apgāztiem kokiem un nolūzušiem koku zariem ir iespēja palīdzēt ātrāk novērst radušās nekārtības, ziņojot Ventspils Komunālai pārvaldei darba laikā pa tālruni 63624269, vai sazinoties tieši ar pašvaldības iestādi "Ventspils pašvaldības policija" pa tālruni 28680808.

Koku kopšanas darbi tiek veikti līdz 15. aprīlim, jo iestājoties putnu ligzdošanas laikam visi kopšanas darbi ir jāpārtrauc. Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža 20. pants nosaka, ka pilsētas un ciema teritorijā koku ciršana aizliegta laikposmā no 15. aprīļa līdz 30. jūnijam, izņemot šo noteikumu 5. punktā minēto gadījumu vai gadījumu, ja pašvaldība koka nociršanu atzinusi par neatliekamu, piemēram, stipro vēju ietekmē nogāzto un nolauzto koku zaru savākšana tik veikta visa gada garumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: