Tuvojoties bērnu reģistrācijas uzsākšanai skolu 1. klasēm,  6., 7. un 9. martā notiks tiešsaistes tikšanās, lai vecākiem atvieglotu izvēli, kurā no Ventspils skolām pieteikt bērnu. Topošo pirmklasnieku vecāki varēs satikt skolas direktoru, uzzināt par izglītības iestādes vērtībām, mācību un ārpusklases darba organizēšanu, kā arī iepazīties ar pirmklasnieku skolotājām.

Tikšanās norisināsies Zoom platformā un interesenti sarunai varēs pieslēgties, izmantojot saiti: https://bit.ly/info1klases. Katrai skolai paredzēts atsevišķs tikšanās laiks.

Skola

Virtuālās tikšanās norises laiks

Ventspils 4. vidusskola

6. martā plkst. 17.30

Ventspils 6. vidusskola

6. martā plkst. 18.15

Ventspils Pārventas pamatskola

7. martā plkst. 17.30

Ventspils 2. vidusskola

7. martā plkst. 18.15

Ventspils Centra sākumskola

7. martā plkst. 19

Ventspils 1. pamatskola

9. martā plkst. 17.30

Ventspils 2. pamatskola

9. martā plkst. 18.15

Ventspils 3. pamatskola

9. martā plkst. 19

Savukārt no 11. līdz 25. martam būs iespēja arī apmeklēt interesējošās skolas un klātienē aplūkot skolas vidi, satikt skolas vadību un pedagogus, un citus pārstāvjus. Klātienes tikšanās notiks pēc šāda grafika:

Skola

Klātienes tikšanās norises laiks

Ventspils 2. vidusskola

11. martā plkst. 10

Ventspils Centra sākumskola

20. martā plkst. 12

Ventspils 1. pamatskola

20. martā plkst. 18

Ventspils Pārventas pamatskola

21. martā plkst. 18

Ventspils 4. vidusskola

22. martā plkst. 18

Ventspils 6. vidusskola

23. martā plkst. 17.30

Ventspils 2. pamatskola

25. martā plkst. 11

Ventspils 3. pamatskola

25. martā plkst. 11

Arī šogad bērnu reģistrāciju Ventspils izglītības iestāžu 1. klasēs vecāki varēs veikt attālināti vienotajā elektroniskajā sistēmā 1klase.ventspils.lv. Vecāki savu identitāti pieteikumā apliecināt var ne vien ar e-parakstu, bet arī ar interneta banku autorizācijas rīku palīdzību. Elektroniskā reģistrēšanās sistēma tika ieviesta jau 2021. gadā un to izmanto vairāk nekā 90% pieteikumu iesniedzēju. Sistēmu administrē Izglītības pārvalde, nevis katra izglītības iestāde atsevišķi, kā tas bija agrāk. Tie vecāki, kuriem tomēr nav iespējas pieteikties elektroniski, reģistrēšanās dokumentus varēs noformēt Izglītības pārvaldē, iepriekš piesakot savu vizīti.

Pieteikšanās no 3. aprīļa tiks organizēta trīs posmos atbilstoši noteiktajiem prioritārajiem kritērijiem. Ar sīkāku informāciju aicinām iepazīties Izglītības pārvaldes mājaslapā https://vip.ventspils.lv. Elektroniskā sistēma pieteikumu sagatavošanai būs pieejama no 25. marta. Savukārt 27. martā plkst. 17 notiks tiešsaistes tikšanās ar Izglītības pārvaldes speciālistiem, lai katrs rastu atbildes uz neskaidriem jautājumiem vai konsultētos par pieteikumu aizpildīšanu sistēmā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    reku 01.03.2023, 15:10:56

    Te nu uzskatāmi var redzēt aplamības skolu numerācijā.Pēc saraksta spriežot,pilsētā ir 3 (trīs) vidusskolas (labi,vēl +1.ģimnāzija) un 4 (četras) pamatskolas.Tad kāda mārrutka pēc numuri netiek mainīti?Vai 3.pamatskola arī neatrodas Pārventā?Vai nevajadzētu numerāciju mainīt,lai visi cipari būtu pēc kārtas?

  • -3
    Ventspils Izglītības pārvalde 03.03.2023, 08:43:14

    Labdien!
    Numerācija skolu nosaukumos ir mainījusies arī agrāk. Piemēram, Ventspils 2. pamatskolas nosaukumu vēsturē bijuši arī šādi nosaukumi - Ventspils 3.astoņgadīgā skola, Ventspils 2.deviņgadīgā skola. Piekrītam, ka skolu tīkla optimizācijas laikā ir zudusi numerācijas secība skolu nosaukumos. Tomēr uzskatām, ka mainīt skolu nosaukumus tikai, lai sakārtotu tos pareizā numerācijas secībā, šobrīd nav prioritāte. Nosaukumi ir arī daļa no skolas tēla, ko bez īpašas vajadzības mainīt nav nepieciešams. Tāpat būtu nepieciešams papildu finansējums, lai sakārtotu skolas dokumentāciju, mainītu zīmogus un nosaukuma izkārtnes pie ēku fasādēm, karogus.

  • 0
    Didzis_P 03.03.2023, 20:55:03

    Jautājums cits, kāpēc Pārventā netika saglabāta neviena vidusskola. Savukārt skolu numerāciju maiņai neredzu iemeslu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: