Septembrī Ventspils Mūzikas bibliotēka aicina iegūt jaunu pieredzi – iepazīt sevi ar mūzikas terapijas palīdzību, darbojoties nelielā grupā.

''Mana mūzika ir mana terapija'' būs divu dienu jeb īstermiņa mūzikas terapijas slēgtā grupa, kurai var pieteikties dalībnieki vecumā no 18 gadiem. Mūzikas terapijas laikā katram dalībniekam būs dota iespēja dziļāk iepazīt sevi un citus caur grupas un sevis radītajām skaņām, mūziku, atbildot sev uz tādiem jautājumiem: kā es skanu; kāpēc es skanu tieši tā; varbūt es varētu pamēģināt skanēt savādāk; kāpēc mani dzird citādāk, nekā es pats sevi dzirdu; ar kādām skaņām es varu satikties ar citiem, bet ar kādām – nē; kādas skaņas un kāda mūzika var būt mani spēcinoša vai dziedinoša?

Lai arī uz vietas būs daudz dažādu mūzikas instrumentu, lūgums katram dalībniekam līdzi paņemt vienu savu unikālo pašizpausmes vai dziedinošo skaņnesi jeb skaņradi. Apzināti izvēlēti šādi nosaukumi, jo tiem nav obligāti jābūt mūzikas instrumentiem. Ja jūtat, ka jūsu instruments ir kādi divi akmentiņi, kurus kopā vienu pret otru sasitot vai berzējot, veido jūs dziedinošu skaņu, paņemiet līdzi tos. Bet varbūt jūsu pašizpausmes vai mierinājuma skaņa ir metāla karotes piesitiens pie katla, vai papīra čaukstoņa, varbūt plastmasas maisiņa čaboņa, kādam varbūt paša balss un kāda īpaša tautasdziesma… Nekas te nevar būt nepareizi. Tā kā dzirdat un jūtat, tā arī ir vispareizāk tieši jums.

''Mana mūzika ir mana terapija'' terapeitisko grupu vadīs ventspilniece, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente, Mg.mus., Mg.sc.sal., Mg.sc.admin. Agneta Volkova - sertificēta mākslas terapeite mūzikas terapijā, geštaltpsihoterapijas speciāliste, profesionāla mūziķe – komponiste. Pieredze terapeitiskajā darbā ar bērniem, pusaudžiem, jauniešiem, pieaugušajiem kopš 2010. gada.

Nodarbības notiks Ventspils Galvenās bibliotēkas 2.stāva zālē (Akmeņu ielā 2):
Piektdiena, 16.septembris: plkst.  18.00 – 21.00
Sestdiena, 17.septembris: plkst. 11.00 – 15.30
Nodarbība bez maksas.
Vietu skaits ierobežots.

Pieteikt dalību: mob. 22030871 (Inga) vai inga.aulmane@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: