Vakar Mežaparka estrādes Kokaru zālē ap 200 nozares dalībnieku pulkā tika sveikti skates Gada labākā būve Latvijā 2021 laureāti astoņās nominācijās. Četrās no tām novērtētas arī Ventspilī nesen tapušās būves, tajā skaitā arī piešķirot pirmo vietu.

Par labāko aizvadītajā gadā tapušo inženierbūvi atzīts Ventspils ostas Ziemeļu mols. Tā atjaunošanas darbus pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma veica AS BMGS. Projekta būvuzraugs – Firma L4, bet autoruzraugs - CHR Design Solutions. Kopējās mola atjaunošanas projekta izmaksas bija 12,3 miljoni eiro. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds. Jāatzīmē, ka Ziemeļu molam šis nav vienīgais novērtējums - šī gada martā norisinājās Latvijas Būvniecības gada balva, kur grupā “Inženierbūves pārbūve” starp 12 būvēm žūrija 1. vietu piešķīra Ziemeļu molam.

Nominācijā Ainava par labāko atzīta Ķemeru parka pārbūve un restaurācija Jūrmalā, bet trešā vieta piešķirta Ventspils zinātnes un inovāciju centram VIZIUM. Zinātnes centrs izcelts arī nominācijā Publiska jaunbūve, kurā tāpat nopelnīja trešo vietu. VIZIUM tāpat saņēma atbalstītāju balvas no kompānijām PERI un Saint Gobain, kā arī simpātiju balvu arī no skates informatīvā partnera būvbāze.lv. Nominācijā Koka būve atzinība izteikta Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja Laivu mājai, bet pirmo vietu eksperti piešķīruši Ogres Galvenās bibliotēkas ēkai, kas triumfēja arī publisko jaunbūvju konkursā. Žūrija vērtēja vairāk nekā 60 pērn ekspluatācijā nodotos objektus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    sranskis 25.08.2022, 17:43:28

    Ķemeru parks un pārbūve? Nu, piedodiet!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: