Pirmdien pie Zviedrijas krastiem izcēlies ierobežots ugunsgrēks Ventspils-Nīnashamna automašīnu prāmī ar 300 cilvēkiem uz klāja, taču ugunsgrēks pakļauts kontrolei, paziņoja Zviedrijas Jūras administrācija.

"Ugunsgrēks tiek kontrolēts," aģentūrai AFP sacīja Jūras administrācijas pārstāve Liza Mjorninga. "Ir dūmi, bet nav atklātas liesmas."

"Tas, ko esam izdarījuši, ir sagatavošanās iespējamai evakuācijai, taču izskatās, ka, paldies Dievam, tā nenotiks," sacīja Mjorninga.

Viņa norādīja, ka uguns ir apdzēsta, neviens cilvēks nav cietis un cilvēku evakuācija nav veikta.

Prāmis tika aizvilkts uz Nīnashamnas ostu.

Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis Jūnass Franzens pavēstīja, piesardzības nolūkos uz notikuma vietu tika nosūtīti helikopteri un kuģi.

Prāmis "Stena Scandica" atradās pie Gotska Sandonas salas pie Zviedrijas dienvidaustrumu krasta.

Prāmis "Stena Scandica" kursē maršrutā Ventspils-Nīnashamna.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī prāmis atradās uz ziemeļiem no Zviedrijai piederošās Gotlandes salas Baltijas jūrā, paziņoja Zviedrijas raidorganizācija SVT.

Prāmju kompānijas "Stena Line" pārstāvis Stefans Elfstrēms sacīja, ka tas bija "ierobežots ugunsgrēks, kas sākās kravas automašīnā-refrižeratorā, lielākoties tie bija dūmi".

Laikraksts "Aftonbladet" ziņo, ka uz prāmja automašīnu klāja aizdegusies riepa, kad kuģis bijis ceļā starp Ventspili uz Nīnashamnu Zviedrijā. Piesardzības nolūkos uz notikuma vietu nosūtīti tuvumā esošie kuģi un helikopteri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: