Pirmdien uz prāmja Stena Scandica, kas no Ventspils bija ceļā uz Nīneshamnu, izcēlies ugunsgrēks, vēsta Zviedrijas ziņu portāls Dagens Nyheter. Lai arī visi dienesti ir gatavībā, ticamākais, evakuāciju veikt nevajadzēs, bet prāmi tuvāko stundu laikā aizvilks uz Nīneshamnas ostu.

Dagens Nyhater ziņo, ka prāmī, kurš šobrīd atrodas pie Gotskas smilšu salas netālu no Gotlandes, uz Zviedriju bija devušies 300 pasažieri. Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāve Lisa Mjorninga skaidro, ka ugunsgrēks ātri tika ierobežots, bet kaujas gatavībā bija glābšanas tehnika, ko varētu izmantot evakuācijai.

Ugunsgrēks izcēlies automašīnu klājā, bet zviedru mediji ziņo, ka pie vainas, ticamākais, varētu būt kāda saldēšanas iekārta. Tāpat tiek ziņots, ka palīgā Stena Scandica devies prāmis MS Visby, ko nepieciešamības gadījumā varētu izmantot evakuācijai. Lai arī daži avoti ziņo, ka evakuācija jau ir sākta un tajā piedalās septiņi kuģi un trīs helokopteri, Mjorninga uzsver, ka visi dienesti ir sagatavojušies, bet "izskatās, ka, paldies Dievam, evakuācijas nenotiks".

Viņa norādīja, ka uguns ir apdzēsts, neviens cilvēks nav cietis, bet tuvākajās trijās četrās stundās prāmis tiks aizvilkts uz Nīnashamnas ostu.

Informācija par ugunsgrēku uz prāmja saņemta ap pulksten 14 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Dainars Plūme 30.08.2022, 06:56:29

    Ceļā no Nīneshammas uz Ventspili.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: