Ar saukli ''Tava komanda startam'' Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Ventspils biznesa inkubators izziņo 2022. gada rudens uzņemšanu pirmsinkubācijas programmā. No 1. līdz 20. septembrim sešu mēnešu apmācību programmā tiks uzņemti 20 biznesa ideju autori.

Pirmsinkubācijas programma ir piemērota biznesa ideju autoriem, kam vēl nav sava uzņēmuma, kā arī jaunajiem uzņēmējiem pašā uzņēmējdarbības sākumā, kad produkts vēl nav pieejams plašam klientu lokam. Programma ilgst sešus mēnešus, un tās laikā dalībnieki piedalās apmācībās, apgūstot svarīgākās uzņēmējdarbības prasmes, apmeklē uzņēmēju pieredzes stāstu sesijas un individuālās konsultācijās saņem mentoru atbalstu jau detalizēta rīcības plāna izstrādei biznesa idejas attīstīšanai.

Dalība programmā nodrošina arī pieeju ar biroja tehniku aprīkotām darba telpām jeb kopstrādei jebkurā no divpadsmit LIAA biznesa inkubatoriem un deviņām atbalsta vienībām, kā arī iespēju pievienoties lielākajai jauno uzņēmēju kopienai Latvijā.

''Pirmsinkubācija ir tas posms, kurā ideju autori dodas ceļā, kam gala stacija ir produkts vai pakalpojums, kas veiksmīgi nonāk līdz pircējam, un pircējs ir gatavs par to samaksāt konkrētu cenu. Vai tas izdodas visiem? Atbilde ir "nē", taču tie, kas soli pa solim dodas uz priekšu, nonāk "starpstaciju pieturās", kas ļauj virzīties uz priekšu. Šī gada pavasara pirmsinkubācijas grupas dalībnieki katrs atrodas savā "starpstacijā". Viņu vidū ir arī tādi, kas tuvojas finiša taisnei. Jāatzīst, ka katrai "starpstacijai" ir savs šarms un pienesums, jo tieši tur katrs no dalībniekiem pamana sava lolojuma nianses un veiksmīgi tās ceļ gaismā. Šī grupa ir lieliski "ceļotāji" un esmu pārliecināta, ka katrs no viņiem redz savu ceļu un ar sev vajadzīgo ātrumu dodas uz priekšu. Lai visiem izdodas izbaudīt šo lielisko piedzīvojumu!” par līdzšinējo dalībnieku pieredzi stāsta LIAA Ventspils biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmas vadītāja Inese Skapste.

Pieteikties pirmsinkubācijas programmai varēs no 1. līdz 20. septembrim, iesniedzot pieteikumu vienotajā valsts platformā biznesa attīstībai www.business.gov.lv.

Visi interesenti, kas vēlas apgūt uzņēmējdarbības pamatus bez maksas un spert pirmos soļus sava biznesa attīstībā, tiek aicināti uz individuālajām konsultācijām ar pirmsinkubācijas programmas vadītāju Inesi Skapsti, lai iepazītos ar programmas norisi un saņemtu informatīvu atbalstu pieteikuma aizpildīšanai. Pieteikties uz konsultāciju var, rakstot uz inese.skapste@liaa.gov.lv vai zvanot 26408469.

Kā arī 19. augustā no plkst. 17.30 – 19 biznesa ideju autori ir aicināti uz iepazīšanās pasākumu ar LIAA Ventspils biznesa inkubatora dalībnieci Agnesi Irbi, lai iepazītos ar viņas radītā zīmola ''Dzīvie'' tapšanas un attīstības stāstu, sākot no idejas līdz pat veiksmīgi strādājošam uzņēmumam dabīgās kosmētikas nozarē. Pasākuma dalībniekiem Agneses vadībā būs iespēja arī pašiem izgatavot kādu no zīmola produktiem – augu un ziedu serumu ādai, kas sastāv tikai no aktīvajām vielām. Interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz ventspils@liaa.gov.lv vai zvanot 29874908

LIAA biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību. LIAA Biznesa inkubatorus finansē ERAF projekts "Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators".

Vairāk par LIAA biznesa inkubatoriem: http://inkubatori.magneticlatvia.lv
Par pirmsinkubācijas programmu: https://youtu.be/sfsxK-CVCJQ

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: