6. augustā, plkst. 18 Pārventas bibliotēkā izskanēs Ventspils Kamerorķestra stīgu kvarteta un pianistes Zanes Volbergas  koncertprogramma ''Butāns, Šūberts un Franks Pārventā''.

Stīgu kvarteta sastāvā muzicēs vijolnieces Dina Dorofejeva un Kristīne Zeltkalne-Voika, altiste Helēna Navicka un čellists Pēteris Ozoliņš.

Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņots ģeniālā austriešu skaņraža Franča Šūberta (1797–1828) Stīgu kvartets do minorā. Skaņdarbam raksturīgas liriskas, romantiskas, spilgtas tēmas, kas spēj aizkustināt un radīt emocionālas vibrācijas.

Turpinājumā skanēs liriski ekspresīvas un padziļināti meditatīvas mūzikas autora – Pētera Butāna (1942–2020) – stīgu kvartets. Radot šo darbu, komponists izmantojis visdažādākos stīgu instrumentu izteiksmes paņēmienus un 20. gadsimtam raksturīgus spēles izteiksmes līdzekļus.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītāji dzirdēs Sezāra Franka (1822–1890) Klavieru Kvintetu fa minorā, kas sacerēts 1879. gadā un pamatoti uzskatāms ne vien par paša komponista daiļrades pērli, bet arī par vienu no kamermūzikas spilgtākajiem paraugiem.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: