Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu par Lielās Balvas un Balvu saņēmējiem 2022. gadā. Ikviens varēja ierosināt kandidātus Lielās Balvas un Balvu saņemšanai līdz 26. jūnijam. Priekšlikumi par apbalvojumu kandidātiem tika izskatīti atbilstoši Ventspils pilsētas domes nolikumam ''Par Ventspils pilsētas domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību''.

Tradīcija, Pilsētas svētkos godināt labākos ventspilniekus, iedibināta 2000. gadā. Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās. Savukārt Balvu – par augsti profesionālu, godprātīgu darbu kādā atsevišķā, pilsētai nozīmīgā nozarē.

Lielās Balvas un Balvu laureāti tiks paziņoti 2. augustā, toties apbalvojumi tiks pasniegti Pilsētas svētku atklāšanas dienā, piektdien, 5. augustā.

Balvu saņēmēji ir visdažādāko profesiju pārstāvji – daļa no viņiem ir sabiedrībā zināmi cilvēki, daļa nav publiskas personas, taču viņu pienesums pilsētai ir ļoti vērtīgs un nepieciešams.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Heinrich 01.08.2022, 15:35:48

    Domnieku pašapdāvināšanās vēl nav beigusies?

  • 0
    Tā nu ir 01.08.2022, 21:45:58

    Viena PRETĪGA lemberglaika ākstīšanās... jau kuŗo gadu...??? Paši jūrasielas kantoreļa ''dižlēmēji'' izdomā un tad nu publiski ''par gŗūti smagiem darbiem'' nu savējos vai savus čomus, čomenes vai ielikteņus cildina... . ...un visa tā publiskotā ''iedzīvotāju aptauja'' ir apaļas nulles vērta, jeb kā saka: zaķim stopsignāls...! Tas jau ir pārbaudīts visu šo gadu garumā, kamēr šī māžošanās existē!!! P R E T Ī G I !!!

  • -3
    корумпант 02.08.2022, 08:15:17

    Atceros, kā pirms pāris gadiem balvu saņēma TOP veikala pārdevēja, bet tā jau drošvien ieliktene no domes puses ;)

  • -3
    Marta P 02.08.2022, 16:19:14

    Visi kas strādā noteikti ir "domes ielikteņi", jo parastais ventspilnieks jau nau strādātājs, ja @Heinrich???

  • 0
    Tā nu ir 01.08.2022, 21:53:58

    Taspats sakāms par otru, līdzīgu, jūrasielas kantoreļa vadoņu izdomātu ,plaši bazūnētu ākstīšanos. Tas ir tā saucamais ''konkurss par PILSĒTAS ROTU...!!!???'' Kāds vispār sakars ir kautkādu tur privātmāju dārziem ar PILSĒTAS rotāšanu. Pie kājas pārējiem cilvēkiem un tūristiem ir kas un kā aug privātteritorijā! Iedzīvotājiem un tūristiem ir svarīga vārda tiešā nozīmē PILSĒTAS ROTA, nevis kautkādu tur indivīdu plātīšanās...!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: