4. augustā plkst. 18 Pārventas bibliotēkā atklās mākslinieces Zitas Vēveres personālizstādi ''Mana jūra'' un būs iespēja tikties ar gleznu autori.

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs mākslinieces Zitas Vēveres nu jau piektā personālizstāde. Tās nosaukums ''Mana jūra'' izvēlēts, jo darbos atspoguļota jūras tematika un Vēveres personiskais, emocionālais redzējums pret šo bezgalīgo ūdens klajumu.

Māksliniece stāsta: ''Jūra ir katrā manā ķermeņa šūniņā. Ar jūru man saistās skaistākās un bezrūpīgākās bērnības atmiņas, un es joprojām dodos pie tās, lai gūtu spēku un mieru.'' Katru gadu top vairāki darbi, veltīti jūras tēmai, un, kā domā māksliniece, šī saruna sevi neizsmels nekad.  

Zita Vēvere dzimusi 1975. gada 27. aprīlī Dobelē un augusi, diendienā skatot mākslu – vecmāmiņas Almas Ābolas darbus. Gleznas bijušas ik uz soļa, un vecmāmiņa bieži stāstījusi par māksliniekiem, ar kuriem kopā gleznojusi plenēros un draudzējusies. Taču tieši vecmāmiņa atrunāja no mākslas studijām, tādēļ Vēvere iestājās Filoloģijas fakultātē, un viņas profesionālā karjera veidojās ātri. Sāka strādāt par korektori, drīz vien kļuva par žurnālisti, tad – galveno redaktori. Divpadsmit gadus Zita pavadījusi ''Izdevniecībā ''Žurnāls SANTA'''', vadot vairākus žurnālus (''Deko'', ''Shape'', ''Privātā Dzīve''). 2013. gadā viņa beidzot spēra kāju pasaulē, pēc kuras alka – reizi nedēļā sāka apmeklēt mākslinieka Kaspara Zariņa studiju ''Pedants''. Pirms dažiem gadiem viņa atgriezās dzimtajā Dobelē un pilnībā mainīja profesionālo identitāti, sākdama strādāt sociālajā jomā. Kopš pagājušā gada rudens Zita pievērsusies vienīgi gleznošanai. Šogad martā uzņemta Jelgavas Mākslinieku biedrībā.

Pārventas bibliotēkā būs izstādītas 20 mākslinieces gleznas. Izstāde būs skatāma līdz pat 31. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: