Sestdien, 6. augustā, plkst. 14 teātra nama ''Jūras vārti'' divās izstāžu telpās tiks atklāta Sarmītes Caunes personālizstāde ''Krasta līnija''.

Sarmītes Caunes izstāde ''Krasta līnija'' veidota kā divdaļīgs stāsts, kur viena tā daļa vēsta par neseniem iespaidiem un pārdzīvojumiem, kas atvesti no plenēra Venēcijā, otra – par nemitīgi mainīgo jūras krasta līniju, kas savukārt ik rītu vērota tepat.

Māksliniece sevi dēvē par noskaņu tvērēju. Un tas nav pārspīlēti. Iedvesmu gleznām Sarmīte smēlusies ikrīta pastaigās gar nemitīgi mainīgo jūras krastu. Tieši tad sakrātas sajūtas, noskaņas un iespaidi jauniem darbiem un radusies doma par krasta līniju kā izstādes nosaukumu. Vilinošs un interesants māksliniecei šķiet krasta plašums, kas ne tikai kaut kur ved, bet arī rosina domas par otru krastu tur, tālumā. It kā viens un tas pats skats, un tomēr tik dažāds: te ziemā vai agrā vasaras rītā, te ostas vai jūras motīvi. Smalkajā un niansētajā akrila gleznojumā dažviet spoži iemirdzas rudenīgas noskaņas, citviet baltie toņi viegli vizuļo sniegā vai miglā.

Šis iespaidu stāsts turpinās Venēcijas plenēra darbos, kuros jaušama tā pati krasta līnija, tomēr šoreiz pavisam citāda. Pilsētvide un tās ainavas ir Sarmītes Caunes otra mīlestība. Arī šeit māksliniece jūsmo par agriem rītiem, siltiem dienvidu vakariem, par sajūtām, kas tveramas, tikai strādājot brīvā dabā jeb plenērā. Līdzās gleznām skatāmas arī nelielas skices – ar krāsainajiem zīmuļiem un tušas pildspalvu brīvi radīti zīmējumi.

Sarmītes Caunes personālizstāde teātra namā ''Jūras vārti'' apskatāma bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: