Jūras svētku laikā mūsu pilsētā mītošie patvēruma meklētāji no Ukrainas sagādājuši jauku pārsteigumu mūsu pilsētas bērniem no atbalsta centra Cimdiņš.

Jūras svētku laikā ukraiņi Vecpilsētas tirgū sarīkoja labdarības akciju, kurā tirgus apmeklētāji pret ziedojumiem varēja nogaršot ukraiņu gatavotus kēksiņus, cepumus un citus gardumus. Akcijā iegūtos līdzekļus ukraiņi bija iecerējuši ziedot mūsu pilsētas bērniem ar īpašām vajadzībām, tāpēc savāktie līdzekļi tiks izmantoti atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš vajadzībām. Dažu stundu laikā akcijā izdevās savākt krietnu summu – 395 eiro.

Ludmila Atanasova, viena no labdarības akcijas organizatorēm, sarunā ar Ventas Balsi min, ka Latvijas cilvēki ukraiņiem ir ļoti daudz palīdzējuši, ukraiņi vēlējās palīdzību ne tikai saņemt, bet kaut ko dot arī no sevis. Arī Ludmilas atsūtītajos video, kurā fiksēti mirkļi no tirdziņa, izskan pateicības vārdi Latvijas cilvēkiem par sirsnīgu uzņemšanu un palīdzību, ukraiņiem iejūtoties svešā zemē. Ukraiņu bērni tirdziņā skandēja dziesmas un atraktīvā veidā centās piesaistīt tirgus apmeklētāju uzmanību. Labdarības akcijas organizatoriskos jautājumus Ludmilai palīdzēja risināt kolēģes Valentīna Bosaja un Svetlana Fjodorova, visas trīs šovasar kopā darbojās nometnē, kas bija organizēta ukraiņu bērniem. Nometnes bērni un viņu ģimenes aktīvi iesaistījās labdarības akcijā – cepa gardumus un tirdziņā tos izdalīja apmaiņā pret ziedojumu.

Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa ir ļoti gandarīta un priecīga par dāvinājumu. Viņa pastāsta, ka sākotnēji ukraiņi izteikuši vēlmi ar ziedojumu palīdzēt kādam centra bērnam, kuram nepieciešami līdzekļi ārstēšanai. Taču tā kā šajā brīdī šādu konkrētu vajadzību nav (biedrība ir jau piesaistījusi līdzekļus, rakstot projektus), kopīgi izlēmuši par smilšu kastes iegādi, ko izvietot Cimdiņa pagalmā un kuru varēs izmantot ikviens centra klients. Smilšu kaste izvēlēta kvalitatīva, tai būs arī vāks, lai naktīs to varētu pasargāt no kaimiņu kaķu nevēlamiem apmeklējumiem. Smilšu kaste ir pasūtīta internetā un tiks piegādāta mēneša laikā. No saziedotajiem līdzekļiem sanāks arī āra soliņš. Kad mantas būs piegādātas, kopā ar ukraiņiem iecerēts sarīkot nelielus jauno objektu atklāšanas svētkus.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    i 18.07.2022, 18:22:59

    Paldies Jums, bērni no Ukrainas.
    Дякуємо вам, діти з України.
    Слава Україні!

  • 0
    Larijs Kukarans 19.07.2022, 10:18:48

    Es skatos,atkal ir dzēsts komentārs,taisnība acīs kož?

  • 0
    reku 19.07.2022, 17:58:25

    Mazkrievi.
    Ukraiņi-tas ir pašnosaukums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: