Pilsētas attīstības komisijas sēdē nolēma konceptuāli atbalstīt ekstrēmo ūdens sporta veidu centra „Saulīte” un aktīvās atpūtas un izklaides centra „Kite & Lounge” iesniegtos projektu koncepcijas.

Komisijas atbalstu guva idejas par aktīvās atpūtas centra izveidi, kur jauniešiem un citiem interesentiem būtu iespējams iznomāt ūdens sporta un citu atpūtas inventāru, instruktora klātbūtnē apgūt sērfošanas, kaitborda, skimborda u.c. ekstrēmo sporta veidu prasmes,  kā arī papildus ūdens sporta veidu aktivitātēm nodarboties ar aerobiku, jogu, nūjošanu un skriešanu. Iesniegto projektu koncepcijas paredz arī iespēju  iegādāties atspirdzinošus dzērienus un uzkodas.

Ierīkojot abus minētos atpūtas centrus, vienlaicīgi paredzēts uzstādīt konteinera veida paviljonus, kas tiks papildināti ar koka terasi. Šīs konstrukcijas būs sezonāla rakstura.

Tas, ka sērfot ir iespējams tikai viļņos, kas veidojas okeānā, ir stereotips. Kurzemes pludmalē pie valdošajiem dienvidu, rietumu un ziemeļu vēju virzieniem, ja vējš ir spēcīgāks par 8 m/s, jūrā veidojas sērfošanai piemēroti viļņi.

Ventspils pludmales sērfotāju zona ir izveidota 2005.gada vasarā, tā ir 500 m gara, bet līdz šim uzņēmēju aktivitāte bija ļoti zema. Projektu iesniedzēji ir kaismīgi ekstrēmo ūdens sporta veidu cienītāji un pludmales apmeklētāji vasaras sezonā, kuri tic, ka no atrašanās pie dabas ir iespējams gūt patiesu prieku un enerģiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: