Jau rīt BK Ventspils basketbolisti aizvadīs otro MasterCard BBL izslēgšanas kārtas spēli, viesos tiekoties ar Tartu Rockkomandu, bet pēdējā spēku pārbaude pirms šī mača bija LBL cīņā ar Liepājas lauvām.

Abiem Kurzemes klubiem pirms šī mača bija izdevies tikt pie 16 uzvarām, turklāt liepājnieki iepriekšējā kārtā bija apspēlējuši VEF. Arī pirmo puslaiku Ventspilī labāk aizvadīja Lauvas, kuru rindās 100% sniegumu rādīja Sandis Buškevics – grozā krita viss. Pēc pārtraukumā mājinieki ieslēdza lielākus apgriezienus, ne vien paši biežāk iekarojot sāncenšu grozu, bet arī liekot liepājniekiem biežāk kļūdīties. Pēc pirmā puslaikā Liepājas lauvām bija desmit punktu pārsvars (39:29), bet pēdējo ceturtdaļu art plusiem uzsāka jau mūsējie – 54:49. Pēdējās desmit minūtēs BK Ventspils brīžiem attālinājās, brīžiem mājinieku mīnusi saruka, tomēr galu galā izdevās izcīnīt drošu uzvaru 69:62. Lielisks sniegums Jānim Strēlniekam – 12 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, sešas pārtvertās piespēles, piecas rezultatīvās piespēles.

Jau rīt svarīgi notikumi Baltijas līgā – otrā spēle ar Tartu Rock, šoreiz viesos (pirmajā uzvarēja BK Ventspils). Guntis Endzels pēc komandu pirmā mačā atzina, ka vēl tāls ceļš ejam līdz pilnīgai sapratnei laukumā un tas bija redzams arī spēlē ar Liepājas lauvām. Ventspilnieku treneris gan solīja otrajam mačam ar rokeriem sagatavoties labāk, taču pēc spēles ar liepājniekiem bažījās arī par to, kādas sekas uz spēlētājiem atstās saspringtais spēļu kalendārs: «Grūti ar maksimālu koncentrāciju cīnīties katrā mačā, ja jāspēlē katru otro dienu. Tāpēc arī grūti teikt, cik liels labus būs no tādas smagas uzvaras pret liepājniekiem. Protams, spēlēt pavisam bez vēlēšanās nedrīkst.»

Spēle Tartu rīt sāksies pulksten 18, bet nepieciešamības gadījumā trešā spēle Ventspilī risināsies sestdien.

bkventspils.lv video

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: