Marta sākumā, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Ieņēmumu dienests novērsis mēģinājumu nelegāli pārvietot 10 180 dažādu marku cigaretes un 50 litrus šķidruma ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

 5.martā Ventspils ostas muitas kontroles punkta darbinieki, veicot kādas vieglās automašīnas pārbaudi pirms uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē uz Zviedriju,

konstatēja akcīzes preču pārvadāšanas pārkāpumus.

Automašīnas vadītāja, Latvijas pilsone, pēc VID darbinieku lūguma uzrādīt akcīzes preces uzrādīja divas paciņas cigarešu, no kurām viena bija ar Krievijas akcīzes markām.

Veicot bagāžas apskati, bagāžas nodalījumā tika atrastas divas 25 litru tilpuma plastmasas kannas, kurās atradās caurspīdīgs šķidrums ar izteikti specifisku spirta smaržu.

VID amatpersonas transportlīdzekli novirzīja padziļinātai kontrolei, kuras rezultātā ceļotājas personiskajā bagāžā tika atrasti 10 000 cigarešu "More" ar Krievijas akcīzes markām un 180 cigaretes "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Cigaretes un 50 litri

Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Nelikumīgi pārvietotās preces izņemtas un novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās līdz lēmumu pieņemšanai attiecīgajās administratīvo pārkāpumu lietās.

Par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpumiem fiziskajām personām uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz piecsimt latiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: