No 8. līdz 14. aprīlim Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Ventspilī notiks IX Starptautiskais Bērnu filmu festivāls “Berimors”.

Tā programmā iekļautas 11 pilnmetrāžas un vairāk nekā divi desmiti unikālas, skaistas, labestīgas un aizraujošas animācijas īsfilmas no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase.

Festivāla laikā bērni varēs piedalīties arī radošajās animācijas darbnīcās. Aprīlis vēl īpašs ar to, ka tiek sākts “Berimora” desmitgades projekts – komiksu žurnāla “Berimora kino piedzīvojumi” izveide.

Ventspilī festivāla filmas rādīs no 12. līdz 14. aprīlim, kad būs mazie un lielie kinomīļi varēs noskatīties dāņu pilnmetrāžas filmas Pasaku par diviem odiem unKarla un Katrīne, kā arī vācu Krokodili.


Festivāla filmas šogad vērtēs mopšu sugas suņuks un žūrijas priekšsēdētājs Berimors kopā ar 6 jauniem un enerģiskiem palīgiem - Laumu Lubāni (10 gadi), Ievu Vizmu Romanovsku (13 gadi), Akselu Līdumu (10 gadi), Frederiku Sebastianu Anosovu (10 gadi), Akselu Janci (12 gadi) un Elizabeti Grinblati (13 gadi). Žūrija noteikts to filmu, kurai tiks piešķirta festivāla galvenā balva – “Berimora lielais spilvens”. Savukārt balva “Berimora mazais spilvens” tiks piešķirta filmai, kuru visaugstāk novērtēs skatītāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: