Ceturtdien, 16. jūnijā, Rīgas Celtniecības koledžā norisināsies Latvijas Būvnieku asociācijas konkursa ''Gada labākā būve 2021'' fināls, kuram izvirzīta arī Ventspils muzeja Laivu māja.

Skate ''Gada labākā būve Latvijā'' šogad notiek 24. reizi. Žūrija vērtēja vairāk nekā 60 pērn ekspluatācijā nodotās būves, infrastruktūras un ainavu objektus. Finālā izvirzīti vairāk kā 30 objekti. Skates žūrija visas pieteiktās būves vērtēja saskaņā ar skates nolikuma kritērijiem un vadoties pēc skates mērķa - izcelt labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā.

Visas skatei pieteiktās būves būs apskatāmas skates gadagrāmatā, kas šogad tiks izdota jau septīto gadu.

Laivu māja Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā nonākusi finālā nominācijā ''Koka būve'', vēl šajā kategorijā nominēti - elektroauto uzlādes stacija Frederiksbergā (Kopenhāgena, Dānijā), Jaunmārupes bērnudārza jaunbūve un VAS Latvijas valsts meži Zemgales reģiona klientu centrs Jelgavā.

Finālā iekļuvušās būves prezentē arhitekti, projektētāji, būvētāji un pasūtītāji, stāstot par objekta tapšanu un pielietojumu. Pamatojot, kādēļ objekts pretendē balvai, kā arī atbildot uz žūrijas un citu klausītāju jautājumiem.

Laivu māju prezentēs Ventspils muzeja direktore Solvita Ūdre, arhitekte Ija Rudzīte un būvfirmas INBUV pārstāvis. Prezentācijas tiešsaistē varēs vērot ikviens interesents.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: