Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, pasniedza apbalvojumus par 30 gadu izdienu Zemessardzē. Atzinību saņēma arī Ilgars Puškevics.

Ventas Balsij jau ilgstoši izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Zemessardzes veterānu, virsseržantu Ilgaru Puškevicu, kurš ir ne tikai veicinājis Zemessardzes attīstības kustību, bet bijis arī viens no aktīvistiem arhibīskapa Teodora Grīnberga piemiņas zīmes, kas atrodas pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, izveidē. Lai arī Puškevica kungs ir sasniedzis tādu cienījamu vecumu, kad varētu atļauties vairāk laika veltīt sev, tomēr kungs turpina būt sabiedriski aktīvs un iesaistīties dažādās ar Zemessardzi saistītās aktivitātēs, popularizējot to un aicinot iedzīvotājus iesaistīties šajā kustībā, lai kopīgiem spēkiem sniegtu valsts drošību. Puškevica kungs, vaicāts, kā izdodas nezaudēt interesi par sabiedrisko dzīvi, bilst, ka pašreizējie dzīves notikumi norāda uz to, ka malā šobrīd nevar palikt neviens: «Ko vien katrs varam izdarīt, tas ir jādara.»

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienā Saldū norisinājās Nacionālo bruņoto spēku diena. Tajā pašā dienā simts Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes zemessargu kandidāti deva zemessarga zvērestu, un aizsardzības ministrs Artis Pabriks pasniedza apbalvojumus par 30 gadu izdienu Zemessardzē. Puškevica kungs, kurš arī 4. maijā bija devies uz Saldu, atzīst, ka ministra pasniegtā Atzinība bijusi liels pārsteigums. «Ikreiz, kad tiek saņemta kāda Atzinība, izteikta pateicība, tas norāda, ka esi pamanīts un tevis veiktais darbs nav bijis veltīgs. Cilvēku šā brīža interese par Zemessardzi liecina par to, ka arvien vairāk tiek izprasts valsts drošības jautājums, kā arī tas, ka pašiem šajā drošības aizsardzībā ir jāiesaistās,» uzsver Puškevics.

Aizsardzības ministrijas pasniegtajā Atzinībā ministrs Artis Pabriks paudis pateicību par nesavtīgo un neatsveramo ieguldījumu Latvijas aizsardzības sistēmas veidošanā, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes kaujas spēju attīstīšanā un stiprināšanā: «Mēs visi kopā esam spējuši izveidot mūsdienu drošības izaicinājumiem atbilstošus profesionālus Nacionālos bruņotos spēkus, kas kopā ar Ziemeļatlantijas līguma organizācijas partneriem nodrošina Latvijas valsts un tās pilsoņu brīvību un neatkarību. No Latvijas neatkarības atgūšanas barikāžu pirmajām dienām līdz šim brīdim, kad Latvija spēj īstenot NATO augstos profesionālos standartus un garantēt kolektīvās drošības pamatprincipus, Jūsu ieguldījums mūsu aizsardzības sistēmas veidošanā ir bijis nenovērtējams. Pateicos par jūsu ieguldījumu un nesavtīgo dienestu vairāk nekā 30 gadu garumā!»

Sarunas laikā Puškevics piemin to, cik svarīga ir Latvijas klātbūtne Eiropas, NATO sastāvā, jo tas sniedz zināmu drošību, sajūtu, ka neesam vieni, jo «ja kādreiz pienāks X stunda, tad attiecībā uz ārējo drošību varēsim justies gana droši.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: