Valdība 10. maijā, lēma, ka no 15. maija sabiedriskajā transportā medicīniskās sejas maskas un respiratori vairs nebūs obligāta prasība.

Covid-19 izplatības rādītāji Latvijā samazinājušies līdz līmenim, kad iespējams atcelt prasību sabiedriskajā transportā obligāti izmantot medicīnisko sejas masku vai vismaz FFP2 klases respiratoru bez vārsta. Vienlaikus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējam paliek spēkā prasība regulāri vēdināt transportlīdzekļa salonu un dezinficēt tā virsmas.

Pasažieru komercpārvadājumos ar taksometru un vieglo automobili prasība lietot medicīniskās sejas maskas un respiratoru jau ir atcelta.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -4
    Covid 19-24.ventspils.lv 11.05.2022, 17:18:44

    Te jau pēdējā laikā bija pilnīgs haoss ar masku lietošanu sab.transportā.Starppilsētu maršrutos it īpaši.Daudzi bez maskām,šoferis arī neko nedara,lai tādi netiktu ielaisti autobusos...
    Ja jau ar 15.,tad ar 15.,kārtībai tomēr jābūt

  • -2
    Marta P 12.05.2022, 14:30:43

    Nu man par šo dalītas jūtas.. Nu veikalā var bez maskas, bet līdz veikalam aizbraukt bez maskas nevar. Nu nav gluži tā, ka tajos veikalos mazāk cilvēku kā publiskajā transportā apgrozās...Tagad tad būs visur vienādi.. Bet jā - kārtējais savdabīgais lēmums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: