Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem reģistrētais bezdarbnieku skaits Ventspils pilsētā nedēļas laikā samazinājies par 34 bezdarbniekiem – 909 cilvēki. Savukārt NVA vakanču datubāzē reģistrētas 255 aktuālas vakances.

Ventspils pilsētā šī gada 2. maijā bezdarba līmenis, rēķinot pret iedzīvotāju skaitu darbspējas vecumā 2021. gada sākumā, bija 4,5 % –, kas ir par 0,4% zemāks, nekā bezdarba līmenis Latvijā (4,9%) un Kurzemes reģionā (4,9%) un ir piektais zemākais rādītājs starp apskatītajām pilsētām.

Salīdzinot ar 25. aprīli, bezdarba līmenis par 0,2 procentpunktu samazinājies Ventspilī un Jelgavā, par 0,1 procentpunktu samazinājies Jēkabpilī, Daugavpilī un Rēzeknē, savukārt Valmierā, Rīgā Jūrmalā un Liepājā palicis nemainīgs. Bezdarba līmenis gan Kurzemes reģionā, gan Latvijā kopumā ir samazinājies par 0,1 procentpunktu un šobrīd sasniedz 4,9%. Pirms gada – 2021. gada 5. maijā – Ventspils pilsētā bezdarba līmenis bija 6,2% un kopumā Ventspilī bija reģistrēti 1241bezdarbnieki.

Saskaņā ar NVA sniegto informāciju Ventspils filiālē uz 2. maiju vakanču datubāzē reģistrētas 255 aktuālas vakances 96 profesijās. Tajā skaitā:

  • Ventspils domes administrācija - Attīstības pārvaldes Projektu ieviešanas nodaļas vadītājs;
  • Ventspils pilsētas Sociālais dienests –  jurists;
  • Ventspils Digitālais centrs – informācijas sistēmas uzturētājs;
  • PSIA Ventspils reiss – autobusa vadītājs;
  • Valsts ieņēmumu dienests – galvenais nodokļu inspektors.

Sīkāku informāciju par vakancēm var uzzināt ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: