Trešdien, 13. aprīlī, plkst. 17 Mūzikas bibliotēkā notiks tautas mūzikas vakars ''SaVēji''. Organizatori aicina dziedāt latviešu tautas dziesmas vai spēlēt tās uz kokles. Notis un kokles sagādās pasākuma rīkotāji.

Meistaram Guntim Niedoliņam ir daudz kokļu, bet Mūzikas bibliotēkai – daudz nošu. Piedalīties aicināti arī tie, kas nekad nav mēģinājuši spēlēt kokli, vai šķiet, ka dziedāt neprot.

Tautas mūzikas kopā ''SaVēji'' dzima Mūzikas bibliotēkā 2019. gada pavasarī. Kādu laiku atsevišķi notika kokles spēles vakari un atsevišķi sanāca dziedātāji, līdz šogad nolēma apvienoties un bagātināt viens otru.

Kā saka paši ''SaVēji'' dalībnieki: ''Mēs trakā piejūras vēja un koklēšanas kopā sapūstie – no Ventspils, Jūrkalnes, Piltenes! Viens otru turot, mācot un atbalstot, kļuvām par savējiem.''

Visi kopas dalībnieki ir amatieri, kuru mērķis nav publiski uzstāties, bet gan piekopt senās muzicēšanas tradīcijas, radoši pašizpausties un atpūsties no ikdienas. Lai piedalītos nodarbībā, nav nepieciešamas priekšzināšanas mūzikā un pat ne instruments. Ja ir vēlēšanās, kokļu meistars Guntis Niedoliņš piedāvā izmēģināt kādu no paša gatavotajām. Šādam modelim – izmēģināt un iznomāt mūzikas instrumentu – ir būtiskas priekšrocības. Tas nav uzreiz jāiegādājas, ieguldot prāvus līdzekļus, bet var pārliecināties, vai pietiek pacietības un intereses ilgākā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: