Ņemot vērā populāciju stāvokli un nomedīšanas apjomu, kā arī postījumu apjomu lauksaimniecībai un mežsaimniecībai, mainīti medību termiņi staltbriežiem, vienlaikus pagarināts bebru medību termiņš meliorācijas sistēmās, otrdien apstiprināja valdībā.

Medību termiņi staltbriežiem mainīti, tos diferencējot pa dzimumiem un vecumiem. Turpmāk staltbriežu buļļus atļauts medīt no 1. septembra līdz 15. februārim, savukārt līdz divus gadus vecus staltbriežu buļļus varēs medīt no 15. augusta līdz 31. martam.

Staltbriežu govis ļauts medīt no 15. jūlija līdz 31. janvārim, bet teļus (vecums līdz vienam gadam) - no 15. jūlija līdz 31. martam.

Līdz šim staltbriežu buļļus bija ļauts medīt no 1. septembra līdz 31. janvārim, bet teļus (vecums līdz vienam gadam) un govis - no 15. augusta līdz 31. janvārim.

Tāpat apstiprinātie Medību noteikumi paredz, ka bebrus un ondatras ļauts medīt no 15. jūlija līdz 15. aprīlim, bet meliorācijas sistēmās - no 15. jūlija līdz 30. aprīlim.

Līdz šim bebrus un ondatras medīt bija atļauts no 15. jūlija līdz 15. aprīlim.

Līdztekus mežacūkas, kuras ļauts medīt visu gadu, turpmāk iekļautas nelimitēto medījamo dzīvnieku sarakstā. Iepriekš to medības bija limitētas.

Medību noteikumi turpmāk paredz, ka, ja medību tiesību lietotājs ir noslēdzis medību tiesību lietotāju vienošanos par medību iecirkņu kopīgām robežām ar visiem blakus esošajiem medību iecirkņiem un tā ir reģistrēta Valsts meža dienestā, medību platība ir uzskatāma par vienlaidu medību platību arī tad, ja attālums starp viena medību tiesību lietotāja platībām reģistrētā robežlīguma ietvaros ir lielāks par 100 metriem.

Zemkopības ministrijā skaidro, ka apstiprināto noteikumu rezultātā daļā medību platībās nebūs nepieciešams administrēt 100 metru pārrāvumus, kas nodrošinās apmedīto platību pieaugumu un samazinās pārrāvumu administrēšanai veltītos valsts pārvaldes resursus.

Minētie grozījumi stājās spēkā līdz ar Medību likuma grozījumiem 1. aprīlī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: