Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 25. marta plkst. 6.30 līdz 28. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 113 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet desmit no izsaukumiem bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 13.54 saņemts izsaukums Ventspils novada Popes pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums kopumā 330m2 platībā. Plkst. 18.40 ugunsgrēks likvidēts.  

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemē dzēsti 29 kūlas ugunsgrēki, Ventspils pusē konstatēti septiņi kūlas ugunsgrēki:
- Ventspils novada Jūrkalnes pagastā dega kūla 100m2 platībā;
- Ventspils novada Piltenes pagastā dega kūla 20m2 platībā;
- Ventspils novada Vārves pagastā dega kūla 500m2 platībā;
- Ventspils novada Tārgalē dega kūla un lapu kaudze 500m2 platībā;
- Piltenē dega koks un kūla 15m2 platībā;
- Lielajā ielā Piltenē dega koks un kūla 40m2 platībā;
- Parka ielā Piltenē dega kūla 2800m2 platībā.
VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta! Diemžēl katru pavasari ievērojami dienesta resursi tiek tērēti kūlas ugunsgrēku dzēšanai. VUGD aicina cilvēkus aizdomāties, ka tajā laikā, kamēr ugunsdzēsēji glābēji dzēš degošo kūlu, kādam iespējams ir nepieciešama palīdzība, bet to nevar operatīvi sniegt, ja visi tuvākie dienesta resursi ir iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā. Nededzini kūlu un, iespējams, tu kādam izglābsi dzīvību!

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemē dzēsti pieci meža ugunsgrēki, viens no tiem Ventspils novada Ugāles pagastā, kur dega meža zemsedze viena hektāra platībā.
Kurzemē 42 reizes ugunsdzēsēji glābēji steidzās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas, no tām 36 reizes tika novākti vēja gāzti koki, bet sešas reizes – demontētas vai piestiprinātas bojātas konstrukcijas. Ventspils pusē vēja nolauztus kokus ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja un no ceļa braucamās daļas novāca Ugālē, Zlēkās un Piltenē. Saules ielā glābējiem nācās demontēt kādai trīsstāvu dzīvojamai mājai vēja atrautu notekūdeņu cauruli.

Aizvadītajās diennaktīs Kurzemē saņemti deviņi izsaukumi, kur bijis nepieciešams dzēst degošus sodrējus dzīvojamo māju dūmvados. VUGD uzsaukumu saņēma arī uz Tārgali, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, degšana likvidēta, izmantojot tehnisko sāli.
VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju.

Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD kopumā saņēma 876 izsaukumus – 246 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 143 bija kūlas un 14 meža ugunsgrēki, 547 uz glābšanas darbiem, bet 83 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: