"Ventspils" komanda piektdien savā laukumā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē. Kurzemnieki ar rezultātu 93:54 (27:15, 30:8, 13:18, 23:13) uzveica Tallinas "Kalev".

Ar 20 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Kristaps Ķilps, 14 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Aurimam Majauskam, 14+6 šajos statistikas rādītājos sakrāja Linards Jaunzems, 11 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles bija Rodrigo Būmeisteram, bet desmit punktus guva Dāvis Ozers.

Viesiem 13 punktus guva Ronalds Makdžī. No latviešiem Eduards Hāzners guva desmit punktus, Māris Ziediņš četrus un Daniils Smirnovs - trīs.

Mājinieki pēc februārī izcīnītām sešām uzvarām pēc kārtas marta sākumā viesos piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 55:81. Iepriekšējās divās aizvadītajās spēlēs savā laukumā atkal svinēti panākumi - ar 91:81 pārspēta Raplas "Avis Utilitas" un ar 94:71 - "Liepāja".

Tikmēr Tallinas vienības zaudējumu sērija līgā kopš novembra vidus sasniegusi 17. Pēdējās divās spēlēs martā ar 64:92 visos zaudēts "Latvijas Universitātei" un ar 57:84 savā laukumā - "Parnu Sadam".

Pirmajā savstarpējā komandu mačā decembrī Tallinā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ventspilnieki, svinot panākumu ar 103:64.

"Ventspils" ar 21 uzvaru un trīs zaudējumiem turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr "Kalev" ar trim panākumiem 24 aizvadītos mačos ierindojas pēdējā vietā.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20. martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: